Babacan'dan AKP itirafı: Sessizlik kararımı bozsaydım iyi olurdu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı TV programda siyasi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 10.10.2021, 07:50
5
Babacan'dan AKP itirafı: Sessizlik kararımı bozsaydım iyi olurdu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TELE 1'de katıldığı programda siyasi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
AKP'de olduğu döneme dair özeleştiri yapan Babacan, “2017 referandumunda ben o dönemde 2015 Ağustos'unda bakanlıktan ayrıldığımda konuşmama kararı almıştım. Hiçbir konuda açıklama yapmama kararı. 2015 Ağustos'tan DEVA Partisi'nin kuruluşuna kadar açıklamamı görmezseniz. Bir prensip kararı almıştım. 2017'de acaba kendi kendime aldığım sessizlik kararımı bozsaydım belki de iyi olurdu diye düşünüyorum” itirafında bulundu.
AKP dönemine yönelik itiraflarına devam eden Babacan, “Sadece ben değil, benim gibi düşünen çok insan vardı AKP içerisinde. Sözüne itibar edilen insanlardı. Biz ‘bu vaatlerin hiçbirisi olmayacak' diyorduk. Soranlara söylüyorduk. Kamuoyu önünde, kürsü konuşmalarıyla duyursaydık belki de referandumun sonucu değişebilirdi” dedi.
“Referandumda ‘hayır' da çıksaydı Türkiye şu anda fiilen aynı yönetilecekti” diyen Babacan, “Benim hükümetten ayrıldığım dönemde bakanlar kurulu kararları çıkarılıyordu. Boş kağıtları bakanlar imzalıyor, en son üstü dolduruluyordu. Sayın Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanıyordu. Bütün bu KHK'lar öyle. Bunları özel sohbetlerde o dönemin bakanlarına sormanız lazım. Bunu kimse çıkıp itiraf etmez” şeklinde konuştu.
AKP'nin ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, “Ağızlarıyla kuş tutsalar bu faizleri düşüremeyecekler, ağızlarıyla kuş tutsalar bu enflasyonu düşüremeyecekler. Asla olmayacak, mümkün olmayacak. Bunları yapamayacaklar. Bunları yapabilmeleri için öncelikle hukuka ve adalete bağlı iş yapmaları lazım. Yargıyı bağımsız ve tarafsız çalıştırmaları lazım. Bunları yapmazlar, yapamazlar. Öyle bir nosyon yok. Biz bunları çok iyi bildiğimiz için DEVA Partisi'ni kurduk” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı