Son Dakika

Babacan'dan AKP'ye Varlık Fonu tepkisi: Doğmamış çocuklarımız borçlu

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmayla ekonomi üzerinden AKP'ye sert eleştirilerde bulundu

GÜNDEM 09.03.2021, 13:35
18
Babacan'dan AKP'ye Varlık Fonu tepkisi: Doğmamış çocuklarımız borçlu
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. kuruluş yıl dönümünde konuştu.
Ali Babacan DEVA Partisi'nin 1 yıl içinde gündeme taşıdığı konuları şöyle sıraladı:

Ali Babacan ve kurucular kurulu üyeleri, DEVA 1 Yaşında programına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı. Ali Babacan ziyaret sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.
" Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin nasıl eridiğini halkımızla paylaştık. Merkez Bankası'nı nasıl borca batırdıklarını biz anlattık. ‘Taraflı cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele verdiler ve Merkez Bankası'nın tam 130 milyarlık döviz rezervini çarçur ettiler' dedik ve Türkiye Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin başına bir iş geldiğini ilk kez DEVA'dan öğrendi.
Hergün makyajladıkları enflasyon verilerini, rakamları ayarlama enstitüsü gerçek enflasyonu açıklamıyor. Çarşı pazar enflasyonu esnafa sorduğumuzda yüzde 30, 40, 50 esnafın satış fiyatı artmış, Türkiye'nin gerçek gündemi budur dedik.
Varlık Fonu'nu kapatacağız, orası kara delik oldu, doğmamış çocuklarımıza kadar borçlandırdı dedik. Biz bu ekonomik tabloyu vatandaşlarımıza anlattık anlattık ve ne oldu? Akraba bakan yok oldu.
Merkez Bankası başkanı değiştirildi. DEVA Partisi henüz iktidara gelmeden pek çok alanda etkili olmaya başladı. Pek çok alanda bugünkü yönetimi bugünkü hükümeti bazı işler yapmaya mecbur bıraktı.
Kasım'da ekonomi dibe vurunca, döviz kurları tavanı görünce birden bütün konuşmalarında ‘hukuk' demeye başladılar. Hukuku bu ülkenin ekonomisi dibe vurunca hatırladılar ve hukuktan bahsetmeye devam ediyorlar ama uymuyorlar.
Dış politikanın ekseni kaydı dedik birden Şangay 5'lisi dilinden döndü Cumhurbaşkanı ne dedi? ‘Kendimizi Avrupa'da görüyoruz, geleceğimizi Avrupa Birliği ile kurmayı hedefliyoruz' dedi. Bayağı bir U dönüşü.
Biz parlamenter sistemi ortaya koymasaydık acaba yeni anayasa akıllarına gelir miydi? Tabi yeni anayasa diyorlar ama içi boş. Ortaklar ayrı ayrı konuşuyor. Yeni anayasadan herkes başka başka şeyler anlıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı