Babacan'dan Muharrem İnce açıklaması: Güvenmiyorum, oy vermem

Ali Babacan, Babala TV'de yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye güvenmediğini ve ona oy vermeyeceğini söyledi.

GÜNDEM 25.04.2023, 22:30
3
Babacan'dan Muharrem İnce açıklaması: Güvenmiyorum, oy vermem
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde Babala TV'de söylediği iddia edilen "İkinci tura Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan kalırsa oyumu İnce'ye vermem" ifadesiyle ilgili açıklama yaptı. Habertürk TV'de katıldığı Teke Tek programında konuşan Babacan, programda böyle bir açıklama yapmadığını söyledi.
Babacan, dünkü program çekiminde söylediklerinin Twitter'da yalan şekilde cımbızlanarak sunulduğunu belirterek, programda aslında şunları söylediğini ifade etti: "Bizim hedefimiz her iki sandıkta da bu seçimi kazanmak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda kazanmak. 6 parti ile oturduğumuz günden bu yana 'Bizim ortak adayımız' olacak dedik. Bu seçime referandum diyorum. Her iki sandıkta da bir referandum olacak. Vatandaşlarımız tercih edecek otoriterlik mi, demokrasi mi, korku mu umut mu, kara kış mı yoksa bahar mı? Bunun referandumunu yapacağız."
Babacan, seçimde hedeflerinin her iki sandıkta da galip gelmek olduğunu belirterek, mevcut anayasa ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi arasında iki tercih seçeneği olduğunu ve vatandaşların yoksulluk mu zenginlik mi, keyfilik mi hukuk mu gibi tercihler yapacaklarını dile getirdi.
Babacan, açıklamalarında Muharrem İnce'ye yönelik herhangi bir eleştiri ya da yargıda bulunmadı. Öte yandan, Babacan'ın söz konusu açıklamaları üzerine bazı sosyal medya kullanıcıları, DEVA Partisi liderinin sözlerini çarpıtarak yanlış bir şekilde sunmaya çalıştıkları gerekçesiyle eleştirilerini dile getirdiler.
Ali Babacan'ın açıklamaları, yaklaşan seçimler öncesinde DEVA Partisi'nin stratejileri ve hedefleri konusunda daha net bir görünüm sağladı. Babacan'ın vurguladığı gibi, seçimlerin bir referandum niteliği taşıyacağı ve vatandaşların demokrasi, hukukun üstünlüğü gibi değerleri otoriterlik ve keyfilik yerine tercih edip etmeyecekleri konusunda bir karar vereceği belirleyici olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı