BAE-İsrail normalleşmesi tam gaz! İsrail'de bir araya geldiler...

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri İsrail'de bir araya geldiler. Görüşmelerde ticari ilişkileri güçlendirme konuları ele alındı.

DÜNYA 25.11.2021, 04:45
21
BAE-İsrail normalleşmesi tam gaz! İsrail'de bir araya geldiler...
Geçtiğimiz yıl işgal rejimi İsrail ile ilişkilerini normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE), Tel Aviv ile ticari ilişkilerini de geliştiriyor
İşgal rejimi kamu yayın kuruluşu KAN'ın haberine göre, İsrail Bilim, Teknoloji ve Uzay Bakanı Orit Farkash-Hacohen, BAE Girişimcilik, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanı Ahmed Belhul el-Felasi ile İsrail'de bir araya geldi.
Görüşme sonrası memnuniyetini dile getiren İsrailli bakan, "BAE yatırım fonları ile İsrail'deki yüksek teknoloji şirketleri arasında büyük ticari ilişkiler için etkili bir mekanizma inşa etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Maariv gazetesinin haberinde de iki bakan arasında üçüncüsü gerçekleştirilen görüşmelerin ilk kez İsrail'de yapıldığı bilgisi paylaşıldı.
İki bakanın, görüşme sırasında, ticari ilişkileri geliştirme fırsatlarını ele aldığı ve BAE’nin İsrail’de teknoloji alanında yatırımını öngören bir girişimi de konuştuğu aktarıldı.
BAE'li bakan, hükümet yetkililerinden oluşan bir heyetle İsrail'e gelmişti.
İsrail ile BAE arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

Arap Baharı'nın başladığı 2011 yılından itibaren yoğun bir bölgesel rekabet içerisine bulunan Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinde de normalleşme işaretleri görülmeye başlandı. 
Önümüzdeki hafta BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in Türkiye'yi ziyaret edeceğinin açıklanması bu normalleşme işaretlerinin en güçlüsü olarak nitelendiriliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı