Bahçeli AKP'li Mahir Ünal'a sert vurdu! Cumhur İttifakı fena çatırdadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli isim vermeden AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a Cumhuriyet aleyhine söylediği sözler nedeniyle tepki gösterdi.

GÜNDEM 25.10.2022, 12:15 25.10.2022, 13:51
2
Bahçeli AKP'li Mahir Ünal'a sert vurdu! Cumhur İttifakı fena çatırdadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a “Talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler" sözleriyle tepki gösterdi.
Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal burada yaptığı konuşma sırasında “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Partisinin TBMM'deki grup toplantısında AKP’li Mahir Ünal’a bu sözlerinden dolayı tepki gösterdi. Bahçeli isim vermeden Ünal’a “Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet'in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe'mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir.” sözleriyle karşılık verdi.
Devlet Bahçeli’nin Mahir Ünal’ı hedef alan bu konuşmasının ardından Cumhur İttifakı’nda yeni bir krizin fitili mi ateşlendi sorusunu beraberinde getirdi.

Bu arada Mahir Ünal yaptığı konuşmayla ilgili gazeteci İsmail Küçükkaya’ya açıklamalarda bulundu. Ünal tartışma çıkaran sözleriyle ilgili "Anlamak mümkün değil. Sözlerim bağlamından koparılıyor. Ben siyasi demeç için bu açıklamayı yapmadım. Burası bir kitap fuarı. Kültürel bağlamda bu açıklamayı yaptım" şeklinde bir savunma yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı