Bahçeli kabinede olmak istiyor! Yandaş yazar Selvi'den cevap geldi

Bahçeli'nin kabinede MHP'li bakanın yer almasını isteyeceği iddiaları ile ilgili yandaş yazar Selvi, "Erdoğan bundan kaçınmaz" diyerek cevap verdi.

GÜNDEM 13.09.2022, 07:45
1
Bahçeli kabinede olmak istiyor! Yandaş yazar Selvi'den cevap geldi
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Bahçeli'nin kabinede MHP’li bakanın yer almasını isteyeceği iddiaları ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Yandaş yazar Selvi, bugünkü köşe yazısının "MHP bakanlık mı isteyecekmiş" başlıklı kısmında 2018’deki seçimde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli'ye bakanlık teklif ettiğini belirterek o dönem yaşananları aktardı:

Bu kulislerin 2018 seçimlerinden sonra kabinenin kurulması sürecinde yaşandığını ve artık geride kaldığını belirten Selvi, "Erdoğan’ın her defasında MHP’li bakanların kabine olmasını istediği, Bahçeli’nin ise prensipleri gereği buna gerek duymadığı söylendi." diye yazdı.
Şimdiye kadar MHP bakanlık istemiş, Erdoğan vermemiş ama 2023 seçimlerinden sonra MHP bakanlık almakta kararlıymış gibi sunmanın siyasi gerekçeklere uymadığını belirten Selvi şöyle yazdı:

"24 Haziran 2018 seçimlerinden sonraydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi ilan etmeden önce Bahçeli ile görüşmüştü. Erdoğan’ın o görüşmede MHP’ye bakanlık teklif ettiği söylenmişti. Ancak Bahçeli’nin koalisyon görüntüsü vermemek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi partisinden oluşturacağı bakanlar kurulu ile çalışması için MHP’den bakanlık verilmesine gerek duymadığı söylenmişti. Hatta Erdoğan’ın kabine listesi açıklanmadan önce de yeniden temas kurdurup Bahçeli’nin kararında bir değişiklik olup olmadığını ölçmeye çalıştığı ifade edilmişti. Ancak Bahçeli’nin duruşunu koruduğu için kabineye MHP’li bakan alma düşüncesinden vazgeçtiği konuşulmuştu. Cumhur İttifakı’nda ortak olduğu için bunlar zamanın ruhuna uygun olan davranışlardı. İki liderin karşılıklı jestleriydi."
"Bahçeli, kabinede MHP’li bakanın yer almasını isterse Erdoğan bundan kaçınmaz. Ama Bahçeli’nin talep edeceğini zannetmiyorum. Bunu bir ittifak içi mücadele gibi sunmanın anlamı yok."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı