Bakan Akar, helikopter kazasının nedenini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bitlis'te meydana gelen ve 11 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin açıklamada bulundu.

GÜNDEM 05.03.2021, 02:25
18
Bakan Akar, helikopter kazasının nedenini açıkladı
Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Aralarında 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin şehit olduğu 2 askerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Türkiye'nin yüreğini yakan kaza sonrası Elazğı'a giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşanan helikopter kazasıyla ilgili açıklama yaptı.
Akar, "Acımız çok büyük, milletçe derin üzüntü içindeyiz. İlk andan itibaren arama kurtarmada, şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurumlarınca en kısa sürede tüm imkanlar seferber edildi" dedi.
Kaza kırım ekibinin incelemelerinin bugün başlayacağını belirten Bakan Akar, şunları söyledi:
"Bu elim olayın kesin nedeni ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecek. İlk bilgiler ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendiriliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı