Bakan Akar'dan flaş Afganistan açıklaması! Ecdadına yakışır şekilde...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'a ilişkin açıklamasında "Mehmetçik Afganistan’da ecdadına yakışır şekilde görevini yapıp ülkesine dönmüştür, gelişmeleri takip edeceğiz" dedi.

SİYASET 01.09.2021, 12:00
8
Bakan Akar'dan flaş Afganistan açıklaması! Ecdadına yakışır şekilde...
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nda görevli personelin Türkiye’ye dönüşleri nedeniyle, düzenlenen törende açıklama yaptı. 
Bakan Akar Kayseri Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda şu ifadelerde bulundu...

Muharip görevler dışında Afgan kardeşlerimize eğitim yardımı desteği verdik. Afganistan’da 2002’den itibaren yaklaşık 20 bin asker ve sivil görev aldı.

Hızlı ve etkin kararlar alarak personelimiz ve vatandaşlarımız 48 saatten kısa sürede tahliye edilmiştir. Kabil Havalimanındaki yoğunluk ve gerginliğe rağmen tahliyenin başarılı gerçekleştirilmesi TSK’nın gücünü göstermiştir.

Mehmetçik Afganistan’da ecdadına yakışır şekilde görevini yapıp ülkesine dönmüştür. Türkiye olarak bundan sonra da bölgedeki gelişmeleri takip edeceğiz. 
TSK'ya destek olan tüm NATO müttefiklerimize, samimi desteklerinen dolayı kardeşimiz Pakistan'a teşekkür ediyorum.
Dışişleri, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı'mıza da iş birliğinden ötürü teşekkür ediyorum.
TSK, aklın ve bilimin ışığında, yasalar doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin emrinde, görevinin başındadır."

Türkiye tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, her türlü tedbiri almaktadır. Yunanlı komşularımızla dost olmak istiyoruz. İlişkimizi geliştirmek istiyoruz. Oldu bittiye izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım. Biz Türkiye olarak, garantör olarak sorumluluklarımızın bilinci içindeyiz.

NATO, Afganistan'da bugüne kadar önemli görevler üstlendi. Muharip görevler dışında Afgan kardeşlerimize eğitim yardımı desteği verdik. Afganistan'da 2002'den itibaren yaklaşık 20 bin asker ve sivil görev aldı.
NATO'nun ayrılma kararının ardından beklenenden hızlı değişen şartlar misyonumuzu değerlendirmeyi zorunlu kıldı. Personelimiz ve vatandaşlarımız 48 saatten daha az sürede Kabil'den tahliye edebilmiştir. Terör örgülerine karşı, Mavi Vatan'a karşı olmak üzere tüm tehditlere karşı hareket emektedir. Bizim tek amacımız halkımızın güvenliği.
Mehmetçik şanlı tarihine yakışır şekilde hizmet ederek ülkesine sağ salim dönmüştür. Tahliye süresince personele destek olan NATO müttefiklerimize, Pakistan ve Tacikistan'a da teşekkür ediyorum.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı