Bakan Bilgin’den EYT açıklaması! Yürürlüğe gireceği tarihi duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca insanın çözülmesi beklediği EYT sorunuyla ilgili çok önemli bir açıklama yaparken yürürlüğe gireceği tarihi açıkladı

EKONOMİ 17.10.2022, 22:45
2
Bakan Bilgin’den EYT açıklaması! Yürürlüğe gireceği tarihi duyurdu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin partisinin gerçekleştirdiği ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ kapsamında gittiği Afyonkarahisar’da gündeme dair merak edilenleri cevapladı.
Bakan Bilgin’in konuşmasındaki en dikkat çeken ise EYT konusundaki açıklamaları oldu.
EYT konusunu çözeceklerini yineleyen Bakan Bilgin “Televizyonlarda sık sık ‘işte şunlar da girecek, bunlar da çıkacak’ öyle bir şey yok. 99 öncesi biliyorsunuz, yaşla ilgili bir sorun var. O sorunu biz çözüyoruz ve önümüzde tek bir model var. Tek bir formül var daha doğrusu. Onun hesapları yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında sorunun çözüleceği tarihi de duyuran Bilgin “Çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların durumlarını, çalışma gün sayılarını, yıllarını, vesaire sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primlerini gözden geçirip en uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız. Mesafe aldık ama şimdi açıklamayacağım. ‘Niye şimdi açıklamıyorsunuz?’ diyenler var. Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanın bu anlamda acelesi yok. Sözleşmeli personel, geçici işçiler, diğer sorunları açıklayacağız. Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de meclise intikal ettireceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı