Bakan Bilgin'den EYT ve vergi açıklaması: Dengesizlik var çözülecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT'lilerin maaşları ve çalışanların maaşları üzerindeki vergi yükü hakkında konuştu. Bilgin, "Dengesizlik var çözeceğiz" dedi.

EKONOMİ 01.04.2023, 20:25
2
Bakan Bilgin'den EYT ve vergi açıklaması: Dengesizlik var çözülecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın 17. Olağan Genel Kurulu’nda asgari ücret, vergi dengesizliği ve  EYT’ye yönelik açıklamalar yaptı.

Öğrencilik yıllarında Ankara’da bir tekstil atölyesinin duvarına ‘Asgari ücret vergi dışı bırakılsın’ yazısı yazdığını söyleyen Bilgin, "Sadece asgari ücretten değil bütün ücretlerin gelirinden asgari ücret oranında vergi dışı bırakılması benim bakanlığım dönemimde benim hazırladığım çalışmayla ve Cumhurbaşkanımızın desteğiyle yasalaştı ve uygulamaya konuldu. Buna rağmen biliyorum ki ücretlerin üzerinde hala vergi dengesizliği vardır. Bunun da çözülmesi konusunda hem TÜRK-İŞ hem de TİSK başkanımızın kendi imzalarıyla bana getirdikleri, benim de çalıştığım bir konu var. İnşallah onu da çözeceğiz. " dedi.

Son 20 yılda pek çok sorunun çözüldüğünü dile getiren Bilgin, “Birçok konuyu ele aldık. Mecliste daha mürekkebi kurumamıştır. Geçici işçiler sorununu çözdük. Ben her sorunun çözülebilir sorun olduğunu düşünüyorum. EYT 20 küsür yıldır çözülmeyen bir sorundu. EYT sorunu çözüldü ve şunu ifade edeyim EYT’lilerin büyük kısmı, yaklaşık 950 bini işçiydi arkadaşlar. Çalışan işçiler, emekçiler, onların sorununu çözdük. Onlar Nisan’ın 1’inden itibaren hak edenleri iki maaşla çalışacaklar. Onlara çalışma imkanının da yolunu açtık” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı