Bakan Çavuşoğlu geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “520 binden fazla Suriyelinin Suriye’ye dönmesi de gönüllü ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir.” dedi.

GÜNDEM 17.10.2022, 16:55 17.10.2022, 18:27
3
Bakan Çavuşoğlu geri dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İstanbul’daki Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’na katıldı. Çavuşoğlu, “520 binden fazla Suriyelinin Suriye’ye dönmesi de gönüllü ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Afganistan’a, Pakistan’a, göçmenlerin geldiği ülkelere gönderdiğimiz o ülkelerin vatandaşlarını da aynı anlayışla ve o ülkelerle iş birliği yaparak gönderdik.” dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nu basın toplantısında bugüne kadar geri dönen Suriyeli sayısını da açıkladı. Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Bugün, Covid öncesi 70-80 milyon olan ülkesini terk etmiş insan sayısı, 100 milyonu geçti. Bu, dünyada bir sorundur. Ama Türkiye için de kolay bir durum değil. Bir taraftan insani bir konu, bir taraftan toplumsal bir konu, hatta son zamanlarda bazı siyasilerin de suistimal etmesiyle siyasi bir sorun haline geldi. Ama biz, insani bir açıdan bakmayı hiçbir zaman unutmadık. İnsana yaraşır bir şekilde bizim, kim olursa olsun davranmak, geri gidecekse de onurlu bir şekilde olması lazım. 520 binden fazla Suriyelinin Suriye’ye dönmesi de gönüllü ve onurlu bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Afganistan’a, Pakistan’a, göçmenlerin geldiği ülkelere gönderdiğimiz o ülkelerin vatandaşlarını da aynı anlayışla ve o ülkelerle iş birliği yaparak gönderdik.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı