Bakan Çavuşoğlu'ndan Beşar Esad'a “anlaşma“ mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suriye ile ilgili önemli bir açıklamada bulunarak "Muhalefet ile Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım" dedi.

GÜNDEM 11.08.2022, 20:05 12.08.2022, 18:17
7
Bakan Çavuşoğlu'ndan Beşar Esad'a “anlaşma“ mesajı

Suriye'de Beşar Esad ile ilgili sert açıklamalarda bulunan AK Parti hükümetinde politika değişikliğine gidildiği görülüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son yaptığı konuşmada Muhalefet ile Suriye’deki rejimi anlaştırmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13’üncü Büyükelçiler Konferansı kapanışında bir konuşma gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmadaki en dikkat çekici konu ise Suriye'deki rejimle  ilgili söyledikleri oldu.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye’de amacın teröristlerin temizlenmesi olduğunu vurgulayarak, “Astana Formatı’nın amacı bu sorunu bir çözüme kavuşturmak. Bunun yolunun da siyasetten, diplomasiden geçtiğini söylüyoruz. Diplomasi masasında çözülecek. Muhalefet ile Suriye’deki rejimi bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde kalıcı bir barış olmaz. Orada gerçekten bağımsız insanlar da var. Rejim de var, muhalefet de var. 11 yılı geçti, birçok insan öldü. Birçok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar dönebilmeliler, Türkiye’dekiler de dahil. Bunun için burada kalıcı bir barış olması lazım. Yeniden inşa konusunda adımlar atmamız lazım. Ateşkes olmadan, barış olmadan da yeniden inşa konusunda kimse yardım etmek istemiyor” ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu'nun yaptığı bu konuşmayla Suriye’deki rejim konusunda oldukça sert politika izleyen AKP'de artık muhalefet ile Suriye’deki rejimi anlaştırma çalışmaları başlatılacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı