Son Dakika

Bakan Fahrettin Koca duyurdu fakat teknik altyapı yetersiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşların aile sağlığı merkezlerinde kanser taramaları ile ilgili aile hekimlerinin vatandaşlar ile iletişimde olacağını duyurdu.

SAĞLIK 21.10.2022, 07:10
8
Bakan Fahrettin Koca duyurdu fakat teknik altyapı yetersiz
 Konuya ilişkin Millî Gazete’ye açıklamalarda bulunan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan, aile sağlığı merkezlerinin kanser taramaları ile ilgili teknik altyapısının yetersiz olduğuna dikkat çekti.
Bakan Koca’nın sosyal hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kanser taramalarının yaygınlaştırılması amacıyla aile hekimlerinin vatandaşlara ulaşacağını ve kanser taramasına davet edeceklerini belirtirken,  Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan, kanser taramaları ile ilgili faydalanması konusunda aile sağlığı merkezlerinin teknik altyapısının yetersiz olduğuna dikkat çekerek, “Aile sağlığı merkezlerindeki doktorlar vatandaşları merkezlere davet etse de, ASM gider ödemelerindeki ve altyapı yetersizliği sebebiyle vatandaşlara tam anlamıyla fayda sağlayamayacağız” dedi.
Bakan Koca’nın duyurusunda aile hekimlerinin vatandaşları telefon ile arayarak taramalara davet edeceğine ifade ederken, Noyan ise aile hekimlerinin her gelen vatandaş ile ilgilenmekle görevli olduğuna dikkat çekerek, “Aile hekimlerinin görevi kamuyu aydınlatmak değil, bizlere başvuran her vatandaş ile imkanlarımız dahilinde ilgilenmektir. Vatandaşların kanser taramasına yönlendirme noktasında bakanlık tarafından kamu spotu gibi yollar tercih edilmeli. Aile hekimleri olarak, aile sağlığı merkezlerine başvuru yapan her vatandaşımız ile ilgilenmekle görevliyiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı