Bakan Kasapoğlu: Yanlış yapan bir vakıf, dernek varsa hesabını sorun

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TÜGVA ve TÜRGEV gibi vakıflarla ilgili eleştiriler üzerine, "Yanlış yapan bir vakıf, dernek varsa yargı vardır. Hesabını sorarsınız." dedi.

GÜNDEM 24.11.2021, 10:30
9
Bakan Kasapoğlu: Yanlış yapan bir vakıf, dernek varsa hesabını sorun
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, milletvekillerinin bakanlık bütçesine ilişkin eleştirilerini cevapladı. Kasapoğlu, TÜGVA ve TÜRGEV gibi vakıflarla ilgili eleştiriler üzerine, “Bu medeniyet vakıf medeniyetidir… Yanlış yapan bir vakıf, dernek varsa yargı vardır. Hesabını sorarsınız. 28 Şubat’ın darbe dönemlerinin mantığıyla sivil topluma, vakıflara, derneklere çamur atmayın.” dedi.

TÜGVA ve TÜRGEV gibi vakıflarla ilgili kayırmacılık yapıldığı eleştirileri için Kasapoğlu şu cevabı verdi:

“Gençliğimizin odağında medeniyet olsun istiyoruz. Sabahtan beri vakıf, dernek, sivil toplum düşmanlığı var. Bu medeniyet vakıf medeniyetidir… Yanlış yapan bir vakıf, dernek varsa yargı vardır. Hesabını sorarsınız. Sivil toplum tüm dünyada önemli bir çalışma alanıdır. Biz de bakanlık olarak tüm sivil toplum örgütleriyle ortak çalışma yapma gayreti içerisindeyiz. Helalleşme diyorsunuz biraz da sahici olun. 28 Şubat’ın darbe dönemlerinin mantığıyla sivil topluma, vakıflara, derneklere çamur atmayın.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı