Bakan Muş'dan doğalgaz zammı itirafı: İmkan yetmedi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz gün doğalgaz yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Muş bütçe imkânlarının daha fazla sübvansiyona elvermediği zammın yapıldığını belirtti.

EKONOMİ 03.09.2022, 22:40
9
Bakan Muş'dan doğalgaz zammı itirafı: İmkan yetmedi
Geçtiğimiz gün doğalgaz fiyatına yapılan büyük zam vatandaşa kış aylarını şimdiden düşündürmeye başladı. Durum vatandaş açısından oldukça karamsar hale gelmişken Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi
BOTAŞ tarafından doğalgaza yüzde 20, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 50 zam yapıldığı duyuruldu Vatandaş gelen doğalgaz zammına sitemini sosyal medyada sürdürürken Ticaret Bakanı Mehmet Muş yapılan fiyat artışıyla ilgili itirafta bulundu. Balan Muş yaptığı açıklamada "Halen bir sübvansiyon söz konusu. Artık bütçenin imkânları daha fazla el vermediğinden dolayı yansıtılmak zorunda kalındı." dedi.

Seçimi kazanmak isteyen bir partinin seçimlere 9 ay kala elektriğe ve doğalgaza zam yapmayacağını ifade eden Muş "Siyasi partiler neden vardır, seçimi kazanmak için vardır. Dolayısıyla seçime 9 ay kalan bir yerde hiçbir hükümet ‘Ya ben elektriğe bir zam yapayım, doğalgazın fiyatlarını bir artırayım’ demez. İhracat yapıyorken kullandığımız enerji maliyeti hâlâ oradakilerin altında ama kendi içimizdeki artış, ister istemez sanayicilerimizi zorlayacak ama bunu da şu şekilde değerlendirmek gerekiyor: Bütçeden bütün imkânlar kullanılıyor, sübvansiyon maksimum seviyede yapılıyor. Bunun dışındaki yansıtılmak zorunda kalıyor. Bir de bu bütçe nereden oluşuyor onu da söyleyeyim. Bizim bir enerji kaynağımız yok, onu bütçeye kaynak oluşturmuyoruz. Dolayısıyla toplanan vergilerden oluşuyor bu bütçe."  diye konuştu.
İktidar yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı yüzünden sürekli oy kaybetmeye devam ederken bu gelen zam iktidarın işini seçimlerde daha da zorlaştıracağa benziyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı