Bakan Soylu bu görüntüye çok kızdı: Hedefinde yine Kılıçdaroğlu var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'de HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün polise taş attığı görüntülere çok kızdı. Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da suçlamada bulundu.

GÜNDEM 15.05.2022, 10:05
6
Bakan Soylu bu görüntüye çok kızdı: Hedefinde yine Kılıçdaroğlu var
Terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılındaki çağrısı üzerine Avrupa’dan Türkiye’ye gelen ve sözde Barış grubu olarak nitelendirilen PKK’lı teröristler içerisinde yer alan Aysel Doğan'ın Tunceli'deki cenazesinde olaylar çıktı.

Polis ekipleri cenaze konvoyunun önünü keserek, cenaze törenine valilik kararı ile yasaklama getirildiğini ve sadece aile bireylerinin cenaze törenine katılabileceğini söyleyerek grubun dağılması için çağrıda bulundu.
Aktuluk Mahallesi polis uygulama noktasında cenaze konvoyunu karşılamak için bekleyen grup, dağılmayarak karayolu üzerinde oturma eylemi yaptı.
Dağılmayan gruba polis ve jandarma Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve gazlı müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede 2 kişi gözaltına alındı.

Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba ikinci kez TOMA ve gazlı müdahale edildi. Grup arasında bir kişinin attığı taşla polis memuru başından yaralanarak ambulansla Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı. 
Polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Yaşanan olaylar üzerine Tunceli Valiliği, açıklama yaptı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü'nün polise taş attığı, saldırgan gruba orantılı müdahale edilip, milletvekillerine herhangi bir fiziki müdahalede bulunulmadığını belirtildi.

HDP'li vekilin polise taş attığı görüntüler üzerine İçişler Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.
Soylu, “PKK Terör Örgütü üyesi ve ‘kırsalcı’sının cenazesine katılmak isteyen HDPKK milletvekillerine elbette izin verilmedi. Ancak Polise taş atan terörist milletvekili Alican Önlü’nün kirli provokasyonu, kılıçdaroğlu’nun hamiliğindedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı