Bakan Soylu, Erdoğan’a rağmen ters davrandı! Can alıcı soru...

Taksim'deki terör saldırısı sonrası ABD de taziye mesajı yayınladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taziyeyi kabul etmediğini söylerken Erdoğan kabul etti. Ümit Özdağ'dan dikkat çeken bir soru sordu.

GÜNDEM 17.11.2022, 14:40 17.11.2022, 18:47
4
Bakan Soylu, Erdoğan’a rağmen ters davrandı! Can alıcı soru...

13 Kasım’da saat 16.20 sularında Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi yaralandı. Patlamadan 10 saat sonra Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashır Küçükçekmece’de kaldığı evde yakalanmıştı.
Taksim’de gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası birçok ülkeden yüzlerce taziye mesajı geldi. Taziye mesajı yayınlayan ülkeler arasında ABD’de yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada ABD’nin taziyesini kabul etmediğini söyledi. Soylu böyle söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’nin taziyesini kabul etti.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün Kütahya’da esnafı ziyaret etti ve partisinin il binasının açılışını yaptı. Daha sonra Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelen Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına ilişkin çelişkili açıklama ve tutumlarına dikkat çekti.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısına ilişkin, “Süleyman Soylu’nun yapmış olduğu, Amerika Birleşik Devletleri’nin saldırının arkasında olduğu açıklaması eğer doğruysa Erdoğan neden Amerikalıların başsağlığı dileğini kabul etti ve Süleyman Soylu gibi düşünmediğini ifade etti.” dedi. Ümit Özdağ, şunları söyledi: 

“Süleyman Soylu’nun yapmış olduğu, Amerika Birleşik Devletleri’nin saldırının arkasında olduğu açıklaması eğer doğruysa Erdoğan neden Amerikalıların başsağlığı dileğini kabul etti ve Süleyman Soylu gibi düşünmediğini ifade etti? Özetle bu konu henüz aydınlığa kavuşmuş değildir. Saldırıyı gerçekleştiren unsur çok önemli değil, arkasındaki gücün, örgütün, devletin kim olduğu konusunda devlet içerisinde iki farklı görüş olduğunu görüyoruz. Üstelik böyle bir saldırı yapılacağının da bilgisinin devlet kuruluşlarından geldiği anlaşılıyor. 15 günden beri İstiklal Caddesi etrafında bir teyakkuz olduğunu görüyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı