Bakan Varank'tan enflasyon açıklaması: Bizim de canımızı acıtıyor

Bakan Varank, "Enflasyon sorunu elbette bizim de canımızı acıtıyor. Ama emin olun; bu sorunun çok büyük bir kısmı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 14.08.2022, 19:40
2
Bakan Varank'tan enflasyon açıklaması: Bizim de canımızı acıtıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Toplu Açılış ve İmza Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı;

Yakın zamanda enflasyonu kontrol altına alacaklarını belirten Bakan Varank, şunları söyledi;

*Sanayi üretimimiz artmaya devam ediyor. Haziran ayında geçen yıla kıyasla yüzde 8,5’luk önemli bir artış söz konusu. Teknoloji tabanlı girişimcilik alanında da doludizgin giden olumlu bir tablo ile karşı karşıyayız.
*2022 yılının ilk 6 ayında ülkemizdeki girişimciler 1,4 milyar dolarlık yeni yatırım çekmeyi başardı. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye, hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Pandemi döneminde birçok ülke çok ciddi sorunlarla boğuşurken; ülkemiz güçlü sanayi altyapısı, kaliteli ulaşım imkanları ve jeopolitik konumu sayesinde alternatif bir küresel üretim merkezi olma iddiasını ortaya koydu.
*2021 yılında kaydettiğimiz yüzde 11’lik büyüme performansı, bu iddiamızın en büyük kanıtı niteliğinde. Bu performansla G-20 ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yer aldık. Hamdolsun, 2022’de de bu trend devam ediyor.
'Enflasyonu sorunu bizim de canımızı acıtıyor'
*Sürekli büyüyen sanayi üretimi, artmaya devam eden ihracat ve istihdamda yakaladığımız ivme, bu yılı da verimli geçireceğimizi gösteriyor. Tabii bu güzel gelişmeler enflasyonda yaşanan olumsuzlukları görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor.
*Enflasyon sorunu elbette bizim de canımızı acıtıyor. Ama emin olun; bu sorunun çok büyük bir kısmı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı. İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak, ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız.
*Bunu zamanında başardık, yine başaracağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı artırmaya odaklı politikalarımızla büyük ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı