Bakan Vedat Bilgin'den staj mağdurlarına tepki: Onlar mağdur değil

Geçtiğimiz günlerde duyurulan EYT yasasının ardından, kapsam dışı kalan 1999 öncesi staj sigortası mağdurları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamada bulundu.

GÜNDEM 14.01.2023, 22:05
4
Bakan Vedat Bilgin'den staj mağdurlarına tepki: Onlar mağdur değil
Emeklilikte yaşa takılanlarla ( EYT) ilgili düğüm kısmen çözüldü. 1999 öncesi çıraklık ve stajyerlik yapanlar ise kapsam dışı kaldı. Bu gelişme sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nda ( SGK) çırak ve stajyer kaydı olanlar düzenlemenin kendilerini de kapsamasını istiyor. 
Konuyla ilgili iktidara yakın Sabah'a konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj mağdurlarının "mağdur" olmadığını ve bu grupla ilgili bir çalışma yürütülmediğini açıkladı.
Bilgin, "Staj mağdurları mağdur değildir. Yani onlar o kavramı kullanamazlar. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Ortada iş akdi yok. 'Staj da sayılsın' diyorlar böyle bir şey yapamayız. Milletin parasını imkanlarını biz bu şekilde dağıtamayız. Prim 'patronun kim' diye soruyor. O gün senin için prim yatırması gerekirken yatırmamış olan ya da eksik yatıran patronun kim, yok öyle bir şey" açıklamasında bulundu.
EYT düzenlemesinin Meclis komisyon sürecinin ay sonunu bulabileceğini belirten Bilgin, şubat ya da marta ilk maaşların yatacağını söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı