“Bakanın sözleri itiraf niteliğinde”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” sözünün itiraf niteliğinde olduğunu vurguladı.

GÜNDEM 31.07.2021, 04:35
13
“Bakanın sözleri itiraf niteliğinde”
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” sözünün itiraf niteliğinde olduğunu vurgulayarak, tepki gösterdi. Karaduman ayrıca, ormanların korunmasına dair verdiği soru önergelerine, uzun süredir Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan daha cevap gelmediğini belirtti.
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” sözlerinin itiraf niteliğinde olduğunu vurgulayarak, tepki gösterdi. Karaduman ayrıca orman yangınlarının korunmasına dair verdiği soru önergelerine, uzun süredir Orman Bakanlığından daha cevap gelmediğini belirtti.
Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, son günlerde yurdun dört bir yanında yaşanan orman yangınlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yangının kundaklama olup olmadığının araştırılması gerektiğine işaret eden Karaduman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye orman yangınlarıyla ilgili yönelttiği soru önergelerine daha cevap verilmediğine dikkat çekti.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” sözlerine tepki gösteren Karaduman, açıklamanın itiraf niteliğinde olduğunu belirterek, “Her yıl muhtelif yerlerde çıkan yangınlarda binlerce hektar orman kül olurken bu tehlikeye karşı alınan önlemlerin yetersiz oluşu tahribatı daha da artırıyor. Muhalefet, konuyu birçok defa meclis gündemine taşırken iktidarın beklenilen düzenlemeleri halen yapmadığı görülüyor” ifadelerini kullandı.

Karaduman, daha önce ormanların korunması konusunu birçok defa Meclis gündemine taşımıştı. Karaduman, son iki yılda meydana gelen orman yangınlarının sebeplerinin tespit edilmesi, orman yangınlarının önlenerek ormanların korunup geliştirilmesinin sağlanmasına dair bir ay önce verdiği soru önergesi henüz cevaplandırılmadı. Karaduman, daha önce de geçici orman işçilerinin statüsünün iyileştirilmesi, sahada etkin çalışacak personel sayısına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı