BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan Ramazan tavsiyesi

BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, tatlı tüketiminin zirve yaptığı Ramazan için vatandaşlarımızı uyararak, "Baklavanızı güvendiğiniz, bildiğiniz yerden alın" dedi.

AİLE 11.04.2021, 20:40
44
BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım’dan Ramazan tavsiyesi
BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, baklava ve tatlı tüketiminin zirve yaptığı Ramazan’da merdiven altı üreticilere fırsat verilmemesi gerektiğini kaydederek “Ramazan’da kaliteli baklava tüketilmesini tavsiye ediyorum. Baklava satın alırken bildiğiniz, tanıdığınız yerleri tercih edin. Bir kilo kalitesiz baklava alacağınıza yarım kilo kaliteli baklava alın ama yediğinizden lezzet alın. Kaliteli baklava kullanılan malzemeleriyle, fıstığıyla, yağıyla, aromasıyla damağınızda lezzet şöleni olacaktır. Baklavada kimyasal, koruyucu madde kullanılmaz. Fıstığın, cevizin faydaları bellidir. Şeker, beyindeki mutluluk hormonlarını artırır. Baklavadaki lezzet, dünyada hiçbir tatlıda yoktur. Vatandaşlarımız baklavayı rahatlıkla tüketebilirler. Baklavanın da azı yarar, ortası karar, çoğu zarardır. Baklavayı ölçülü şekilde tüketmek gerekir” dedi. Yıldırım, “'Tatlı mı ne olacak?' düşüncesiyle hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye'de Ramazan’da baklava yemek gelenek hale gelmiş. İnsanlarımız “evimde baklava bulunsun' diyerek Ramazan’da baklava alıyor. Ama “İyi baklava yiyelim, sofralarımızı şenlendirelim” diyorsanız; baklavanızı nereden aldığınızı iyi bilin! Ağırlayacağınız misafirlerinize, ev ahalinize “güzel baklava yedireyim” diyorsanız, güvenilir baklavacılardan alışveriş yaparak kaliteli, nitelikli, lezzetli baklavalar ikram edin” diye konuştu.

Kaliteli bir baklavanın 5 duyuya hitap etmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım “Kaliteli baklava, saman sarısı rengiyle öncelikle göze hitap eder. Çatalı batırdığınızda çıkardığı hırşş sesi ile kulağa, çatalı ağzınıza götürürken kokladığınızda tereyağı aroması ve nefis rayihasıyla burnunuza; lezzetiyle damak tadınıza, son olarak midenizi yakmaz, kalitesiyle midenize hitap eder. BAKTAD üyelerimizin Ramazan ayında kaliteli, nitelikli baklava ve tatlı üretimleriyle insanlarımızın sofralarını şenlendirmelerini, insanlarımıza en doğal, en natürel, lezzetli ve damak tadına hitap eden kaliteli ürünleri sunmalarını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yıldırım, Ramazan ayında baklava tüketmenin önemini şöyle açıkladı: “Ramazan ayında oruç tutarken bütün gün aç kaldığımız için kan şekerimiz düşer. Bundan dolayı tatlıya karşı zaafımız oluşur. Kan şekerimizi dengelemek için tatlı yiyeceğiz ama kararında, normal ihtiyaç seviyesinde..Sahurda da ölçülü şekilde yiyeceğimiz tatlının verdiği enerji, vücudumuzu gün boyu dik tutmamızı ve günü sağlıklı geçirmemize yardımcı olacaktır.“Sofraların padişahı, padişahların tatlısı” baklavanın içinde un, şeker, yağ, fıstık vardır. Bu malzemeler kişiye enerji veren besinlerden oluşur. İftarda orucumuzu açarken şuna dikkat etmeliyiz: Gün boyu aç kalıyoruz ve kalitesiz, niteliksiz baklava yersek midemizi bozarız, iftar soframızı zehir ederriz. İftarda tatlı tüketmenin ölçüsünü ve adabını da bilmek gerekir. Akşama kadar boş kalmış midemizi iftar vakti oturup tıka basa tatlı ile doldurmanın kişiye faydası yerine zararı olacaktır”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı