Balıkçıların kabusu Marmara'da! İlk kez görüldü

Akdeniz ve Ege'den sonra, işgalci ve zehirli balık olan balon balığı Marmara'da görüldü. Balıkçıların korkulu rüyası balon balığı, Türkiye sularında yayılımını sürdürüyor.

GÜNDEM 05.04.2021, 20:50
26
Balıkçıların kabusu Marmara'da! İlk kez görüldü
İstilacı türler arasında yer alan ve oldukça zehirli olan balon balığının Türkiye sularındaki artışı devam ediyor. Hem eko sisteme hem de balıkçılık sektörüne oldukça zararı dokunan balon balıkları Ege ve Akdeniz’in ardından Marmara denizinde de kendini gösterdi.
Gemlik ilçesinden denize açılan amatör balıkçıların oltalarına daha önce Marmara denizinde karşılaşmadıkları bir tür balık takıldı. Balıkçılar yaptıkları inceleme sonucu yakaladıkları balığın balon balığı olduğunu öğrendi.
Gemlik ilçesinde teknesiyle amatör balıkçılara tur düzenlenen Serkan Emre’nin teknesinde balık tutan balıkçıların oltasına daha önce Marmara denizinde karşılaşmadıkları bir tür balık takıldı. Balıkçılar yaptıkları inceleme sonucu yakaladıkları balığın balon balığı olduğunu öğrendi. İlk defa zehirli balon balığı gören balıkçılar büyük şaşkınlık yaşadı.
Uzun yıllardır tekneyle balık yakalamaya çıktığı ve turlar düzenlediğini ifade eden Serkan Emre, "Biz teknemizle Gemlik körfezinden tur düzenleyip amatör balıkçıları taşıyoruz. Geçtiğimiz gün düzenlediğimiz turda daha önce Ege Ve Akdeniz de çıktığını duyduğumuz balon balığını tekneme binen müşterilerden biri yakaladı. Biz büyük şaşkınlık yaşadık bu balığı daha önce Marmara denizinde görmemiştik. Artık balon balıkları Marmara denizinde görülmeye başladı. Çok zehirli bir balık yendiğinde ölümcül sonuçlara yol açabiliyor" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı