Balıkesir Üniversitesi'nde 'kişiye özel' ilan skandalı

Balıkesir Üniversitesi, yayımladığı akademik kadro ilanında, Pazarlama ve Reklamcılık bölümünde istihdam edilmek üzere 1 öğretim görevlisi aradığını duyurdu.

GÜNDEM 20.09.2021, 20:40
5
Balıkesir Üniversitesi'nde 'kişiye özel' ilan skandalı
Dijital Gaste'den Egehan Erkür'ün haberine göre, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü, 15 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan akademik kadro ilanında, Burhaniye Meslek Yüksekokulu’nun Pazarlama ve Reklamcılık bölümünde ders vermek üzere 1 öğretim görevlisi aradığını duyurdu.

Söz konusu ilanda, adayların, “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans mezunu olup aynı alanda tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında ders verme tecrübesine sahip olmak. İletişim ve Medya alanında en az 1 yıl çalışmış olmak” şartlarını yerine getirmesi gerektiği belirtilerek kişiye ilan açılmış oldu.

Pazarlama ve Reklamcılık bölümü ders müfredatında, genellikle pazarlama, reklamcılık, ekonomi, ticaret, satış iletişimi, marka stratejileri, halkla ilişkiler, dijital pazarlama ve e-ticaret gibi konular yer alıyor. Zorunlu ve seçmeli derslere bakıldığında, "Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi" ile "İletişim ve Medya" alanlarıyla doğrudan ilişki kurulabilen bir ders ise bulunmuyor.

Rektörlük tarafından duyurulan akademik kadro ilanındaki özel şartların, Pazarlama ve Reklamcılık bölümüyle ilgisi olmadığı öne sürülürken, söz konusu şartlar sosyal medyada “kişiye özel ilan” tepkilerine neden oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Yekta Saraç, 2020 yılının Mart ayında yaptığı açıklamada, akademi dünyasında sık sık gündem gelen “kişiye özel ilan” tepkileri nedeniyle, ‘öğretim görevlisi’ ilanlarında özel şartlara yer verilmemesi konusunda üniversiteleri uyarmıştı. Balıkesir Üniversitesi’nin Pazarlama ve Reklamcılık bölümü için yayımladığı ilanında YÖK’ün uyarısının dikkate alınmadığı görüldü.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı