Son Dakika

Balkonlu ve bahçeli evlere talep arttı, fiyatlar uçtu

Balkonlu, bahçeli ya da müstakil evlere olan talebin artması nedeniyle fiyatlar yüzde 50 oranında yükseldi.

EKONOMİ 03.05.2021, 21:20
20
Balkonlu ve bahçeli evlere talep arttı, fiyatlar uçtu
Koronavirüs salgını ev alma tercihlerini de değiştirdi, balkonlu ya da bahçeli evlere talep arttı. Balkonlu, bahçeli ya da müstakil evlere olan talebin artması nedeniyle fiyatlar yüzde 50 oranında yükseldi.
Areda Survey tarafından yapılan yeni bir araştırma pandeminin ev alma tercihlerini nasıl değiştirdiğini ortaya koydu. 633 kişiyle yapılan araştırmada, Türkiye’de yüzde 47’,9’luk kesimin bahçesiz-balkonlu, yüzde 37.6’nın bahçeli-balkonlu, yüzde 8.7’nin ise bahçesiz ve balkonsuz evde oturduğu ortaya çıktı. Koronavirüs etkisiyle yeni ev seçimi yapanların sayısı yüzde 28 olarak belirlendi.
Yeni ev satın alırken ya da kiralarken vatandaşın dikkat ettikleri arasında ise yüzde 29,1 ile evin fiyatı, yüzde 23 ile balkonlu ve bahçeli ev olması yer aldı. 
Emlak Danışmanı Ulaş Gezen, “Talepler geçen yıla kıyasla yüzde 30 arttı. Yazlık kesimlerde doluluk oranı çok yüksek. Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyatlarda da yüzde 50’ye yakın artış var” dedi.
Fransız balkon şeklinde ve 1+1 dairelere olan talebin düştüğünü belirten Gezen, daha çok bahçe kullanımlı dairelere ve müstakillere yönelimin arttığını söyledi.
Gezen, “Eskiden Büyükçekmece’de yazlık daireleri satamazdık, talep çok azdı. Şu anda çok yoğun bir talep yaşıyoruz. Satılık ve kiralık villa tarzında binalar bulunamıyor. Site içerisinde veya bireysel kullanımlı dairelere yönelim var” ifadelerini kullandı.
Taleplerin geçen yıla kıyasla yüzde 30 arttığına dikkat çeken  Gezen, şöyle devam etti:

“Koronavirüs kapsamında özellikle birçok sitede ve yazlık kesimlerde doluluk oranı çok yüksek. Yüzde 30 civarında taleplerde artış var. Bunlar fiyatları ve rakamları da etkiledi.
Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 50’ye yakın oranda artış var. Bunun temel sebebi insanlar ortak alanların az olduğu müstakil yerlerde haklarını kullanmak istiyorlar. Oralarda zaman geçirmek istiyorlar. Toprağa basmak istiyorlar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı