Bank of America stratejistleri TL kriterini belirledi

Bank of America Corp. stratejistleri, Türk lirasında uzun pozisyon açmayı ya da 10 yıl vadeli yerel tahvillerde alım yapmayı düşündüklerini duyurdu.

EKONOMİ 09.06.2023, 10:15
1
Bank of America stratejistleri TL kriterini belirledi
Bank of America Corp. stratejistleri, yayımladığı notta dört kriterin sağlanması halinde bu değerlendirmenin yapıldığı belirtildi.
İlk kriter olarak, iç talebin cari dengeyi sürdürülebilir bir seviyede istikrara kavuşturacak şekilde zayıflaması için ortalama fonlama maliyetinin en az yüzde 40'a çıkması gerektiği ifade edildi.
İkinci kriter olarak dolar/TL'nin 25 seviyesinin üzerinde olması, üçüncü kriter olarak kurumların dolar alımlarına yönelik kısıtlamaların ve döviz piyasasına yönelik müdahalelerin kaldırılması, dördüncü kriter olarak da dolar için küresel görünümün yukarı yönlü olmaması gösterildi.
Notun devamında tahvil piyasalarının genel olarak "iyi haberleri" fiyatladığı ve dolar cinsi tahvil getiri eğrisinin uzun tarafında hala potansiyel olduğu vurgulandı.
Stratejistlerin notunda, "Beklentiler iyimser olmaya devam ederse ve ileri sürülen politikaların ortodoksi ile uyumlu olması beklenirse, uzun vadede hala gidilmesi gereken bir alan olduğunu düşünüyoruz" denildi.
Bank of America stratejistleri Türk lirası ve yerel tahvillerin geleceği konusunda dikkatle değerlendirme yapacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı