Bankalar eleştirmişti! Merkez Bankası'ndan 'kararlıyız' mesajı

Merkez Bankası'nın bazı bankaların üst düzey yetkilileriyle ayrı ayrı görüşecek, eleştiri alan politikalarında kararlı olduğuna dair mesaj verdiği öne sürüldü.

EKONOMİ 09.11.2022, 08:35
3
Bankalar eleştirmişti! Merkez Bankası'ndan 'kararlıyız' mesajı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bazı banka genel müdürleri ile ayrı ayrı yürüttüğü görüşmelerde, son dönemde sektörden eleştiri alan politikalara kararlı şekilde devam edeceği mesajını vermeye devam etti.
Reuters'a bilgi veren iki bankacılık kaynağı, aralarında İş Bankası'nın yer aldığı bazı bankaların üst yönetiminin, ayrı ayrı TCMB ile görüştüğünü ve görüşmelerin bugün de devam ettiğini söyledi. Toplantılara bankalardan genel müdür ve genel müdür yardımcıları düzeyinde katılım gerçekleştiği aktarıldı.
Bir bankacılık kaynağı görüşmelerde son dönemde tartışma konusu olan regülasyonlarla ilgili karşılıklı görüşlerinin paylaşıldığı bilgisini verirken, bir diğer kaynak ise bu politikalara ilişkin, "TCMB kararlı şekilde devam edeceği mesajını veriyor" dedi.
İkinci kaynak ayrıca TCMB'nin "Kaynakların sürdürülebilir ekonomik faaliyetin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmesi yönünde oluşan politikalara devam edilecek" ve "Yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracatı artırıcı selektif kredi anlayışı kuvvetlendirilerek devam edecek" mesajını da toplantılarda verdiğini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı