Barış Yarkadaş’tan bir Ziraat Bankası bombası daha!

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş Ziraat Bankası’yla ilgili oldukça dikkat çeken yeni bir iddiada bulunudu. Habere göre Ziraat Bankası üzerinden birileri yine zenginliğine zenginlik katacak.

EKONOMİ 12.05.2022, 12:40
8
Barış Yarkadaş’tan bir Ziraat Bankası bombası daha!
Barış Yarkadaş Ziraat Bankası’nın taşınacağı yerle alakalı sıkıntıların olduğunu bu sebeple çok büyük bir paranın kira olarak ödenmek zorunda kalındığını belirtti.Gazeteci Barış Yarkadaş geçtiğimiz aylarda Ziraat Bankası’nın Ankara’dan İstanbul’a taşınacağını açıklarken çalışanlara çok büyük sıkıntılar çıkarıldığını öne sürmüştü. Yarkadaş bugünkü köşesinde ise Ziraat Bankası’yla ilgili yeni bir iddiada bulundu.

Yarkadaş bugünkü yazısının bir bölümüne “Ziraat Bankası iki kez taşınacak!” başlığını atarken Ankara’dan İstanbul’a taşınacak olan Ziraat Bankası’na devletin iki defa masraf yapmak zorunda kalacağını belirtti.
Bir bürokratın iddiasını köşesine taşıyan Yarkadaş, Ziraat Bankası’nın taşınacağı asıl yerle ilgili problemlerin olduğunu ifade ederken şunları yazdı:

Bürokratımızın iddiasına göre, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, inşaat bitmediği için, aynı bölgede bulunan bir holdingin boş olan ve ‘kule’ olarak bilinen binasını kiraladı. Kiranın hayli yüksek olduğu ve personel başına metrekare hesabı üzerinden dolarla ödeme yapılacağı belirtiliyor. Toplantı salonu ve kullanılacak olan diğer bölümler için de benzer yöntemle kira ödeneceği iddia ediliyor.
Böylece, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Temmuz ya da Ağustos ayında Finans Merkezi’ne değil, İstanbul’daki bir holdingin binasına taşınarak yüklü miktarda kira ödeyecek.
Banka, Ataşehir’de bulunan ve adına Finans Merkezi denilen inşaat tamamlandığında ise ‘kendi yerine’ geçecek. Finans Merkezi ise 2023 yılındaki seçimlerden birkaç ay önce açılacak ve seçimlerde propaganda malzemesi olarak kullanılacak.
Bu iddiaları sormak için Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ı bankanın 0312 584 20 00 nolu telefonundan iki kez aradım. Ancak kendisi ile herhangi bir irtibat kuramadım.
Çakar’ın bu iddialara bir cevabı varsa onu da köşemde duyuracak ve size aktaracağım.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı