Barış Yarkadaş'tan flaş iddia: AKP ve MHP askere güvenmiyor

Barış Yarkadaş, AKP ve MHP'nin askere güvenmediğini iddia etti.

GÜNDEM 03.08.2021, 09:20
11
Barış Yarkadaş'tan flaş iddia: AKP ve MHP askere güvenmiyor
Türkiye bir haftadır orman yangınları ile mücadele ediyor. Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, orman yangınlarında AKP ve MHP'nin askere güvenmediğini iddia etti.
"Sahi; size de garip gelmiyor mu?" diye soran Yarkadaş, "Kardeş Azerbaycan’dan ormanlarımızda çıkan yangınları söndürmek için 53 araç ve 220 asker geliyor; Türk askeri ise ortada yok!" ifadelerini kullandı.
Bu tabloda kabahatin Türk askerinde olmadığını belirten Yarkataş, "Askerimiz, gerek deprem, gerek sel, gerekse diğer doğal afetlerde, kimin ihtiyacı varsa, hiçbir tehlikeye bakmadan bugüne kadar hep milletinin yardımına koştu. Ancak ne yazık ki; AKP ve MHP iktidarı, Türk milletinin belki de en çok ihtiyaç duyduğu dönemde, askeri kışladan çıkarmıyor" tespitinde bulundu.
Barış Yarkadaş bu durumun sebebi olarak ise, AKP ve MHP'nin askere güvenmemesini gösterdi ve ekledi:

"Çünkü; her iki parti de askere güvenmiyor, askerin sahaya inerek yangın söndürme çalışması yapmasının, TSK’ya kazandıracağı ek prestijden çekiniyor. Tabii bir de sürekli ‘darbe paranoyası’ yaşadığı için, askerimizi hareketsiz kılıyor. İşte bu yüzden, kardeş Azerbaycan’dan 220 asker yangın söndürmek için gelirken, Türk askeri yanan ormanları çaresizce izliyor.
Oysa ki; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçmişten bugüne taşıdığı kurumsallaşmış bir yangın söndürme yeteneği ve yangına organize müdahale gücü var. Üstelik, hem Jandarma, hem Kara hem de Deniz Kuvvetleri, yangın söndürmek için yeterli insan gücü ve teçhizata sahip…
Ancak, AKP iktidarı, sürekli bir ‘’darbe paranoyası’’ ile yaşıyor ve askerin hiçbir şekilde sahaya inmesini istemiyor. “Asker sahaya inerse, kışlaya dönmez’’ korkusu, binlerce Mehmetçiğin yangın söndürme çalışmalarına katılmasına engel oluyor. MHP de aynı zihniyete sahip olduğundan, ormanların yanarak yok olmasını izliyor. MHP’li tek bir yetkili bile, AKP’nin yanan ormanlar karşısındaki kayıtsızlığı karşısında feryat etmiyor.
Peki ‘’yeşil vatan’’ yanarken, nerede kaldı sizin milliyetçiliğiniz? Canınız hiç mi acımıyor?
Söyleyin; yıllarca ‘’çakıl taşı bile vermeyiz’’ edebiyatı yapıp ormanların cayır cayır yanmasını izlemek midir milliyetçilik!
Siz askere güvenmiyorsunuz diye; bu ülkenin ormanı, ağacı, kuşu, börtü böceği yanıyor!"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı