Bartın maden faciası: Aynı madende çalışan Ak kardeşleri ölüm ayırdı

Bartın’ın Amasra ilçesindeki kömür madeninde aynı vardiyada çalışan kardeşlerden Soner Ak hayatını kaybederken ağabeyi İzzet Ak ise yaralandı.

AİLE 15.10.2022, 19:40
11
Bartın maden faciası: Aynı madende çalışan Ak kardeşleri ölüm ayırdı
Bartın’ın Amasra ilçesindeki kömür madeninde aynı vardiyada çalışan kardeşlerden Soner Ak hayatını kaybederken, ağabeyi İzzet Ak ise yaralandı. İzzet Ak’ın tedavisi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde devam ediyor. Madenci kardeşlerin kuzeni Adem Küçük “Dün geceden beri yoğun bakımda olduğunu biliyoruz. Kardeşi vefat etti diye biliyoruz göçük altında. Abisi de burada, o da canıyla savaşıyor. Aynı vardiyada, gece vardiyasındaydılar.” dedi.
Amasra’da dün Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocağında saat 18.15’te grizu patlaması oldu ve 41 işçi yaşamını yitirdi. Can veren işçilerden birisi olan Soner Ak (35) ile aynı vardiyada çalışan ağabeyi İzzet Ak ise patlamada ağır yaralandı ve dün gece Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi.
Yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden İzzet Ak’ın yakınlarının hastane koridorlarındaki bekleyişi ise devam ediyor. 
Haber alır almaz hastaneye koştuklarını söyleyen madenci kardeşlerin kuzeni Adem Küçük, “Dün geceden bu yana bir bilgi alamadık. Yoğun bakımda olduğunu biliyoruz, kardeşi göçük altında vefat etti diye biliyoruz. Abisi de burada, o da canıyla savaşıyor. Abisi umarım bu savaşı kazanır.” dedi.
İzzet Ak, 42 yaşında, 3 çocuk babası ve 10 yıldır maden işçisi olarak çalışıyordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı