Başarır'dan sert tepki: Demirören banka dolandırıcılığı suçunu işledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Demirören Grubu'nun Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi hakkında sert açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.06.2021, 13:20
9
Başarır'dan sert tepki: Demirören banka dolandırıcılığı suçunu işledi
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sedat Peker’in yayımladığı 9. videoda bahsettiği Ziraat Bankası tarafından Demirören Gruba verilen 750 milyon dolarlık kredi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Demirören ve Ziraat Bankası üzerinden dolandırıcılık yaptığını ifade eden Başarır, "Biz uzun süredir bu iddiaları ortaya koyuyoruz. Mesela 3 yıl önce Demirören'in ne hakla Ziraat Bankası'ndan 750 milyon dolar kredi aldığını sorduk. Banka ne dedi, 'ticari sır' dedi. Çiftçinin parası, halkın parası ticari sır olur mu? Burada Demirören banka dolandırıcılığı suçunu işlemiştir. Çok kısa bir süre içerisinde suç duyurusunda bulunacağız" dedi

Sedat Peker'in açıklaması sonrasında gündeme gelen Ziraat Bankası yönetimine Demirören Gruba verilen devlet kredi üzerinden sorular yönelten Başarır, "Demirören ne kadar kredi çekti? Ödeme yapıldı mı? Yapılmadıysa, suç duyurusunda bulunulup icra takibine geçildi mi?" diye sordu.
Öte yandan Demirören Gruba verilen 750 milyon dolarlık devlet kredisi hakkında "Eğer Ziraat Bankası bunları yapmamışsa, o da görevi suistimal suçunu işlemiştir" diyen Başarır, "Çiftçi, traktörünü, samanını ödemediği zaman gelirine icra yoluyla el koyuyorsunuz. Tarlasına el koyuyorsunuz. Kim Demirören? Sülük gibi yapıştılar ülkenin başına" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı