Basın Kartı Komisyonu üye sayısı 19’a yükseltildi

Basın Kartı Komisyonu’nun üye sayısı AK Parti-MHP’nin verdiği önergenin kabul edilmesiyle 9’dan 19’a yükseltildi.

GÜNDEM 06.10.2022, 23:35
1
Basın Kartı Komisyonu üye sayısı 19’a yükseltildi
AK Parti ve MHP tarafından hazırladığı 40 maddelik “sansür yasası” teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde bugün 14. Madde de kabul edildi. Basın Kartı Komisyonu’nun üye sayısı AK Parti-MHP’nin “komisyonun daha çoğulcu ve katılımcı hale getirilmesi amacıyla” verdiği önergenin kabul edilmesiyle 9’dan 19’a yükseltildi.
Kamuoyunda “Sansür yasası” olarak nitelendirilen “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda bugün 3'üncü madde ile başladı. 

Basın Kartı Komisyonu’na ilişkin olan 14’üncü maddede; var olan 9 kişilik üye sayısı AKP-MHP'nin kabul edilen ortak önergesi ile 19'a yükseltildi. İletişim Başkanlığı’nı temsil eden üye sayısı 2’den üçe çıkarıldı; Ankara, İstanbul ve İzmir illeri dışındaki basın-yayın meslek kuruluşlarının sahip ve/veya çalışanları tarafından kurulmuş basın-yayın meslek kuruluşlarından en fazla basın kartı sahibi üyesi bulunan meslek kuruluşu tarafından belirlenecek “bir üye” yerine “dört üye”; sürekli nitelikte basın kartı sahipleri arasından Başkanlıkça seçilecek “bir üye” yerine “dört üye” getirildi. Ayrıca işçi sendikalarına tanınan bir üye de ikiye çıkartılırken, iletişim fakültesi dekanları veya basın kartı sahibi gazeteciler arasından Başkanlıkça belirlenecek bir yerine 3 kişi de komisyon üyesi olacak. Böylelikle Basın Kartı Komisyonu üye sayısı 9'dan 19'a yükseldi. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı