“Başkalarına değil, kendimize benzeyeceğiz”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı’nın komisyon raporlarının değerlendirildiği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, vatandaşların ve teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM 01.02.2023, 04:35 01.02.2023, 17:14
4
“Başkalarına değil, kendimize benzeyeceğiz”

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı’nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Saadet Partisi GİK Üyesi ve Saadet Partisi Edirne İl Sorumlusu Mustafa İriş, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin ve Saadet Partisi Edirne il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen divan toplantısında Milli Görüş’ün Türkiye’nin teminatı olduğu mesajı verildi. Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı’nın komisyon raporlarının değerlendirildiği toplantıda Mustafa İriş ve Sinan Tekin katılımcılara hitap ederek, Türkiye siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Divan toplantısında katılımcılara hitap eden Saadet Partisi GİK Üyesi ve Saadet Partisi Edirne İl Sorumlusu Mustafa İriş, Türkiye’nin eğitim konusunda ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, ”20 yıllık AKP iktidarının en zayıf karnı, en başarısız alanı eğitimdir. Ülkemizde, geçmişten bugüne uygulanan eğitim-öğretim sistemi; çocuklarımıza, sadece maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Dünyadaki hâkim fikrî anlayışın ve fiilî düzenin, sadece ardından giderek, kendimize çok daha iyi bir medeniyet inşa edemeyiz. Eğitim, kanayan yaramızdır” ifadelerini kullandı. 

Eğitim sisteminin Türkiye için önemine dikkat çeken Mustafa İriş, “Millet olarak engin bir tarihe, muhteşem bir medeniyete sahibiz. Bunun için evlatlarımıza, gençlerimize, tarihini, medeniyet değerlerini öğretmeliyiz. Bu, eğitim sistemimizin temel amacı olmalıdır. Eğitim sistemimiz; sıralamaya çalıştığımız medeniyet değerlerimizle uyumlu olduğu ölçüde, başarılıdır. Kısa ve net. Taklitçi olmayacağız. Başkalarına değil, kendimize benzeyeceğiz. Kendimiz olacağız. Moda tabirle, kültür emperyalizminin tahribatını, tamir edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin ise, Milli Görüş teşkilatlarının gücüne işaret ederek, “Teşkilatımızın her bir ferdi; azmin, mücadelenin ve fedakârlığın destanlaşmış birer örneğidir. Ulu çınarın dallarıdır. Kökleri mazide, dalları atiye uzayan bu çınarın temsilcileridir. Şimdi, besmelemizi çekiyoruz, kollarımızı sıvıyoruz ve yola koyuluyoruz. Yapacak çok işimiz var. Omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var. Bu sorumluluğun farkındayız. Bu hareketi başlatan Erbakan Hoca’mız, birçok kere siyasetten mahrum kılındı ama her seferinde yeniden başladı ve düştüğü yerden ayağa kalkıp koşmaya devam etti. Biz, ondan aldığımız ilhamla; Milli Görüş davasını başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı