Başkanlık tatmin etmedi revize ediliyor!

Başkanlık Sistemi’ne toz kondurmayan iktidar, İyileştirilmiş Başkanlık Sistemi için çalışmalarını hızlandırdı.

GÜNDEM 30.07.2021, 05:00
4
Başkanlık tatmin etmedi revize ediliyor!
Muhalefetin eleştirilerine karşı Başkanlık Sistemi’nden taviz vermeyen iktidarın, iyileştirme çalışmalarına girişmesi mevcut sistemden umduğunu bulamadığı şeklinde yorumlanıyor…
Muhalefetin eleştirilerine rağmen, Başkanlık Sistemi’ne toz kondurmayan AKP, İyileştirilmiş Başkanlık Sistemi için düğmeye bastı. Muhalefet, mevcut sistem kabul edilip uygulamaya konulmasından itibaren eleştirilerini sıralarken, iktidar mensupları ise sistemi canla başla savunmuşlardı. Gelinen süreçte muhalefetin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem alternatifine AKP’nin ise İyileştirilmiş Başkanlık Sistemi’yle cevap vermeye hazırlanması iktidarın da mevcut sistemden umudunu kestiğini gözler önüne serdi. 

Üç yıl önce uygulanmaya başlanan Başkanlık Sistemi üzerinden devam eden tartışmalar bitmek bilmiyor. Muhalefet, sistemin ülkeye kaybettirdiğini derhal Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dönüşün olmasını savunurken, iktidar ise muhalefetin çıkışına karşılık İyileştirilmiş Başkanlık Sistemi üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yeni yasama dönemine kadar sistem üzerindeki çalışmalarını tamamlamak isteyen AKP, yeni dönemde İyileştirilmiş Başkanlık Sistemi’ni kamuoyuyla paylaşacak. İktidarın böyle bir çalışma içerisine girmesi ise AKP’nin de sistemden umudunu kestiği şeklinde yorumlandı.

AKP, sistem üzerindeki yapacağı iyileştirmelerle hem muhalefetin eleştirilerini aza indirmek istiyor hem de tıkanan sisteme işlerlik kazandırmak istiyor. Yapılan çalışmalarda AKP, Meclis’in etkinliğini arttırmak, Cumhurbaşkanı’nın kararname yetkisini netleştirmek gibi düzenlemeler yapmak istiyor. AKP’nin bu alanda çalışmalar yapması muhalefetle aynı çizgiye geldiğini de ortaya koydu. AKP’nin üzerinde çalıştığı çalışmayı Eylül ayı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı