Batırel "destan yazıyoruz" dedi: Dolar'la TL arasında fark kalmadı

İktidara yakın ekonomist yazar Necmettin Batırel, ekonomi yönetimini öve öve bitiremedi. Yazısında "destan yazıyoruz" diyen Batırel, Dolar ile TL tahvilleri arasında fark kalmadığını söyledi.

EKONOMİ 10.09.2022, 11:20
Batırel
Şakkadanak dolar satarım çıkışıyla gündem olan Necmettin Batırel, ekonomi yönetimine yaptığı övgülerle gündemden düşmüyor. Türkiye gazetesindeki bugünkü köşe yazısında "Türkiye ekonomisinin destan yazdığını" savunan Batırel, AK Partinin iktidara gelir gelmez Avrupa Birliği hayaliyle tutuştuğunu görmezden geldi. 

Ukrayna savaşının tek kaybedeninin Avrupa olduğunu ve enerji krizi dolayısıyla Avrupa devletlerinde fabrikaları durduğunu söyleyen Batırel, "Düşünebiliyor musunuz, böyle bir zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi olduğunu... Eyvah ki eyvah.. Yandık, kül olduk.  Rusya'ya biz de yaptırım uygulamak zorunda kalacaktık... Gazımız kesilecek, fabrikalarımız üretim yapamayacak, halk kış mevsiminde donacak, faizlerle birlikte, işsizlik tavana çıkacaktı. Enflasyonu siz asıl o zaman görün. Bizi Avrupa Birliği'ne niye almadılar biliyorsunuz değil mi? Hıristiyan olmadığımız için! İslam dinine sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır. İyi ki AB'de değiliz..." ifadelerini kullandı.

Dolar ile TL arasında fark kalmadığını vurgulayan Batırel, "Şirketler çok üretiyor, çok kazanıyor çok vergi ödüyor, bütçemiz kaya gibi. 2 Eylül haftasında Merkez Bankasının toplam rezervi 112,1 milyar dolara, net rezervi ise 2,1 milyar dolarlık artışla 14,7 milyar dolara yükselmiş durumda. Vatandaş dövizini satıyor. Geçen hafta yabancı para hesapları 667 milyon dolarlık azalışla 129,5 milyar dolara geriledi. Bu rakam temmuz 2020 sonrası en düşük seviye...
Şuraya bakar mısınız 10 yıl vadeli TL cinsi devlet tahvili getirisi ile dolar cinsi tahvil getirisi aynı oldu. Yani, TL cinsi devlet tahvili almakla dolar cinsi tahvil almak arasında  fark kalmadı. Niye?
Çünkü ekonomiye büyük güven var. Bunun için 10 yıl sonra ödeyeceğimiz tahviller kapışılıyor." dedi.

Rusya ile ruble üstünden doğal gaz anlaşmasına dikkat çeken Batırel, "Ekonominin destan yazdığını görmek için daha ne isteniyor! Dünya ağzı açık bizi izliyor, içimizdeki zangoçlar ülke batıyor diye haykırıyor. Evladım sen tepene kadar çamura bulandığın için önünü göremiyorsun, batan ülke değil, sensin sen!.." diye savundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı