Batırel'den şakkadanak çıkışı: Abarttım, Özgür Demirtaş akıllı adam

2017 yılında canlı yayındaki Şakkadanak ifadesiyle tanınan Necmettin Batırel o günkü sözlerine açıklık getirdi. Özgür Demirtaş ile ilgili konuşan Batırel ifadesiyle ilgili “Biraz abartı yaptım.” dedi.

GÜNDEM 29.12.2021, 11:00
13
Batırel'den şakkadanak çıkışı: Abarttım, Özgür Demirtaş akıllı adam
Mart 2017 yılında CNN Türk canlı yayınında ‘Merkez Bankası'nın yerinde olsam şak diye dolarları satarım’ ifadesiyle tüm Türkiye’nin tanıdığı Necmettin Batırel, aynı akşam program konuğu olan ekonomist Özgür Demirtaş hakkında konuştu. “Şakkadanak” ifadesiyle ilgili de konuşan Batırel, “Merkez Bankası o zamanın dolar kuruna müdahale etse, “Şak diye 10 milyar dolar satsa piyasa ne oldu der” derdim. “Bir 10 milyar dolar daha satar sırtı yere gelir” dedim, “Bir 10 milyar dolar daha satsa ondan sonra biter” dedim. Biraz abartı yaptım. Merkez Bankası’nın müdahalede ne kadar kararlı olduğunu göstermek için bunu söyledim…” dedi.

Ekonomist Özgür Demirtaş ile TRT’de yaptığı programda tanıştığını söyleyen Necmettin Batırel, ‘Merkez Bankası şak diye 10 milyar dolar satsa piyasa ne oldu der’ sözlerini program moderatörü Ahmet Hakan’ın Özgür Demirtaş’a sorduğunu hatırlattı. Batırel, “Özgür Demirtaş, Nisan 2021’de Merkez Bankası Necmettin Batırel’i dinlemiş dedi. Kendisi de dolar yükselecek diyordu ancak şimdi “Sokak köpeklerini koruyalım” diye tweet atıyor. Gördüğüm kadarıyla son derece efendi, beyefendi, aklı başında bir adam.” ifadelerini kullandı.

İHA’ya konuşan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, gündemden düşmeyen “Şakkadanak” ifadesiyle ilgili olarak, “2017 yılında Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk olmuştum. Programa Özgür Demirtaş hocayı da çağırmışlardı. TRT’de yaptığım programıma konuk geldiğinde kendisiyle tanışmıştım. O zamanlar dolar 3,60 ile 3,70 civarında seyrediyordu. Ben bu dolar hareketinin spekülatif olarak değerlendirmiştim. Merkez Bankası o zamanın dolar kuruna müdahale etse, “Şak diye 10 milyar dolar satsa piyasa ne oldu der” derdim. “Bir 10 milyar dolar daha satar sırtı yere gelir” dedim, “Bir 10 milyar dolar daha satsa ondan sonra biter” dedim. Biraz abartı yaptım. Merkez Bankası’nın müdahalede ne kadar kararlı olduğunu göstermek için bunu söyledim. Ahmet Hakan bunları, Özgür Demirtaş’a da sordu, o sırada Özgür Demirtaş çeşitli mimikler gösterdi. Daha sonra Özgür Demirtaş, Nisan 2021’de Merkez Bankası Necmettin Batırel’i dinlemiş dedi. Kendisi de dolar yükselecek diyordu ancak şimdi “Sokak köpeklerini koruyalım” diye tweet atıyor. Gördüğüm kadarıyla son derece efendi, beyefendi, aklı başında bir adam.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı