Bayram bereketiyle geliyor

Dinimizin en kıymet verdiği ibadetlerden biri olan kurban ibadeti, bu yıl da ekonomik darlık içinde boğulan piyasaya adeta cansuyu olacak.

GÜNDEM 18.07.2021, 04:35
25
Bayram bereketiyle geliyor
Rabbimizin kullarına en büyük ikramlarından biri olan Kurban Bayramı, 1 buçuk senedir Türkiye’nin ekonomisini felce uğratan pandemi koşullarında esnafın, üreticinin ve yüzlerce sektörden emekçinin rahat bir nefes almasını sağlayacak.
Dinimizin en kıymet verdiği ibadetlerden biri olan kurban ibadeti, bu yıl da ekonomik darlık içinde boğulan piyasaya adeta cansuyu olacak. Hem Kurban Bayramı’nda hem de 9 gün sürecek resmi bayram tatili süresince, hayvancılıktan gıdaya, lojistikten konaklamaya kadar yüzlerce sektörde 35-40 milyar TL gibi devasa bir para akışı sağlanması öngörülüyor.

Bayram sürecinde oluşacak trafiğe karşı vatandaşları ve şoför esnafını uyaran Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte trafik her zamankinden yoğun olurken, hem tatil hem de bayram nedeniyle yola çıkacaklarla birlikte bu yoğunluk katlanarak artıyor. Olası kazalara karşı özellikle bayram sürecinde daha dikkatli olunmalı” dedi.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı tatili nedeniyle seyahate çıkacaklara, “Bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli olunmalı” uyarısında bulundu. Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yılki Kurban Bayramı tatilinde 60 kişinin trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Kurban Bayramı’nda trafiğin yoğunlaşmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Apaydın, “Yolculukların felakete dönüşmemesi için bayram trafiğinde her zamankinden daha fazla dikkatli olunmalı. Kurallara uyalım, süratten kaçınalım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı