Bayram namazı kılınacak mı? Bayram namazı evde kılınır mı?

Yarın Ramazan Bayramı. Sokağa çıkma yasağı devam ederken vatandaşlar Bayram Namazının camilerde kılınıp kılınmayacağını sorguluyor. Peki Bayram namazı kılınacak mı? Bayram namazı evde kılınır mı?

GÜNDEM 12.05.2021, 09:00
20
Bayram namazı kılınacak mı? Bayram namazı evde kılınır mı?
Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayı bugün bitmesine az bir zaman kala vatandaşları bayram heyecanı sardı.
Şu günlerde en çok merak edilen konu ise bayram namazının kılınıp kılınmayacağı...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs tedbirleri nedeniyle bayram namazlarının kılınıp kılınmamasıyla ilgili açıklama yaptı. 
BAYRAM NAMAZI CAMİDE Mİ KILINACAK?
Ali Erbaş Bayram namazı ile ilgili hazırlıkların yapıldığını aksi bir durum yaşanmaması durumunda Bayram namazlarının camilerde kılınacağını kaydetti. "Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz diyen" Erbaş "Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibariyle düşünmüyorum fevkalade bir durum olmazsa." diyerek cevap verdi.
Peki, bayram namazı evde kılınabiliyor mu?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre Ramazan ve Kurban Bayramı namazları vacip namazlardan olup fert olarak değil cemaatle kılınır.
Bayram namazı güneş doğup kerahet vakti çıktıktan, yani güneş bir mızrak boyu yükseldikten sonra başlar zeval vaktine kadar devam eder.
İmam bayram namazını kıldırdıktan sonra vakit çıksın ya da çıkmasın namaza yetişilmemişse, artık onu ne yalnız başına, ne de cemaat halinde kaza edilemez.
Bayram namazı ikinci güne geciktirilebilir mi?
Ramazan Bayramı Namazı bazı özürlerden dolayı birinci günde kılınamadığı takdirde ikinci günü kılınır. Ancak üçüncü güne geciktirilmesi caiz değildir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı