Bekaroğlu: Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı'nın sözleri bir itiraf

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun açıklamalarının itiraf olduğunu dile getirdi.

GÜNDEM 17.06.2021, 14:20
18
Bekaroğlu: Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı'nın sözleri bir itiraf
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Sedat Peker'in açıklamalarıyula gündeme gelen Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu hakkındaki sözleri dikkat çekti.
Bekaroğlu, “Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, ‘Adliye mensubu yargıçlar ve savcıların yüzde 25’i benden pahalı arabalarla adliyelere geliyor’ diyor. Bu bir itiraf. Eskilerin tabiriyle tam bir tefessüh” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, daha önce evini geçindirmek için 3-4 bin lira maaş alan bazı kesimlerin, şimdi 30- 50 bin lira arasında maaş aldığını, bunun adil olmadığını söyleyen Bekaroğlu, “İnsanların gerçekten dünyaları değişti. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, ‘Adliye mensubu yargıçlar ve savcıların yüzde 25’i benden pahalı arabalarla adliyelere geliyor.’ diyor. Ortalama 15 bin lira maaş alan bir adam 2,5 milyon liralık bir aracı ne kadar zamanda alabilir?” diye sordu.
Ayrıca Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu söylediğinin bir itiraf olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, “Bu, eskilerin tabiriyle tam bir tefessüh. Bununla ilgili Meclis’te bir araştırma komisyonu mu kurulur, başka bir şey mi yapılır, derhal harekete geçilmelidir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı