Bekaroğlu ve Çavuşoğlu arasında 'Uygur Türkleri' tartışması yaşandı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında 'Uygur Türkleri' tartışması yaşandı.

SİYASET 08.11.2022, 18:15
2
Bekaroğlu ve Çavuşoğlu arasında 'Uygur Türkleri' tartışması yaşandı
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında tartışma yaşandı. Bekaroğlu, Bakan Çavuşoğlu’na “Bütün Türk soylarından söz ettiniz, Uygurlar yok. Niye yok? Çünkü sizin uluslararası ilişkileriniz de içeride olduğu gibi çıkarlara endekslidir. Sizin uluslararası ilişkilerinizin de ilkesi yoktur, ahlakı yoktur. O sebepten dolayı Çin’den bir kelime söz etmediniz.” dedi. Çavuşoğlu ise “Yalan söylüyorsun. Önündeki metinde yazılı.” diyerek Bekaroğlu’na tepki gösterdi.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor. Komisyonda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında ‘Uygur Türkleri’ tartışması yaşandı.
Mehmet Bekaroğlu, Bakan Çavuşoğlu’na hitaben, “Çin, dünyayı ayağa kaldıran ülke. Çin’le ilgili bir laf yok mu? Çin’le ilgili bir laf söyleseydin, Uygurlardan da söz edecektin. Bakın, bütün Türk soylarından söz ettiniz, Uygurlar yok. Niye yok? Çünkü sizin uluslararası ilişkileriniz de içeride olduğu gibi çıkarlara endekslidir. Sizin uluslararası ilişkilerinizin de ilkesi yoktur, ahlakı yoktur. O sebepten dolayı Çin’den bir kelime söz etmediniz.” dedi.
Çavuşoğlu ise Bekaroğlu’na, “Metinde yazıyor, bak önündeki metne. Yalan söylüyorsun. Önündeki metinde yazılı, metinde var, yalan söylemeyin.” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı