Belçika polisinden skandal! Yasak yazılım kullanmış..

Amerikan Clearview AI şirketi tarafından geliştirilen yüz tanıma yazılımını kullanmak birçok ülkede yasak. Ancak Belçika polisinin yasağı ihlal ettiği açıklandı.

DÜNYA 12.10.2021, 02:50
5
Belçika polisinden skandal! Yasak yazılım kullanmış..
Amerikan Clearview AI şirketi tarafından geliştirilen yüz tanıma yazılımı, sosyal medyadaki görüntüleri izinsiz olarak topluyor, bunları başka kaynaklardan gelen verilerle eşleştirebiliyor.
Belçika polisinin yasaklı yüz tanıma yazılımını kullandığı ortaya çıktı. Açıklama Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden'den geldi.
Verlinden, 2019 yılında iki polisin, sınırlı bir süre için Amerika Birleşik Devletleri menşeili "Clearview AI" isimli yüz tanıma programına erişim izni aldığını söyledi.
Verlinden, yazılımın Belçika'da yasak olduğunu vurguladı. Polislerin bu yazılımı yalnızca test amaçlı kullandığını savundu.
Daha önce iddialar reddedilmişti
Belçika polisi, daha önce bu yazılımın kullanıldığı iddialarını reddetmişti.
Clearview yazılımı Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarından milyarlarca görüntüyü topluyor.
Daha sonra güvenlik kameraları gibi kaynaklardan gelen görüntülerle bunları eşleştirebiliyor. Bu nedenle birçok ülke, yazılımı üreten şirkete dava açtı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı