Belediyeyi borç içinde bırakan AKP'li başkana kaymakamlık ödülü!

Patnos Belediye Başkanı iken belediyeyi borç içinde bırakan Cem Afşin Akbay, son kararname ile Giresun'un Görele ilçesine kaymakam olarak atandı.

GÜNDEM 02.09.2021, 10:35
11
Belediyeyi borç içinde bırakan AKP'li başkana kaymakamlık ödülü!
Kaymakam olarak görev yaparken 2014 yılında görevinden ayrılarak Ağrı'nın Patnos ilçesi belediye başkanı olan Cem Afşin Akbay, son kararname ile Giresun'un Görele ilçesine kaymakam olarak atandı. Akbay'ın kaymakamlığa atanmasının ardından belediyede bıraktığı borçlar akıllara geldi.

Tamgatürk adlı internet haber sitesinde yer alan habere göre Görele’ye kaymakam olarak atanan Akbay, Belediye Başkanlığı yaptığı 5 yılın ardından Patnos Belediyesi'ni 136 milyon 410 bin 524 lira borç ile teslim etti.
Akbay'ın belediyeyi borç batağına sürüklemesinin ardından kaymakamlığa atanmasına tepki gösteren CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, “Görele İlçemize kaymakam olarak atanan Cem Afşin Akbay, 2014-2019 yıllarında AKP’den belediye başkanlığı yapmış. Başkanlığı süreci sonunda Patnos’un 136 milyon ile borç batağına sürükleyip iflas ettiği, belediyeye ait taşınmazların satıldığı, bir iş merkezine başlandığı ve yarım kaldığı, 164 milyonu betona gömdüğü iddialar arasında bulunmaktadır. Görele ilçemizde asli görevlerini yerine getiren ilçede 1 yıl başarılı görev yapan ve daha sonra apar topar Giresun Vali yardımcısının hukuk müşavirliğine gönderilen Kaymakam Murat Özdemir, Görele Kaymakamlık binasına TC ibaresini yazdırdığı için mi alınmıştır? Geçmişi başarısızlıklarla dolu olduğu iddia edilen bu mülki idare amirini bulmak için çok mu aradınız? Görele ilçemize bu AKP militanı kaymakam yakıştı mı? Vali ve kaymakamların partili olduklarını biliyorduk ama yeni kaymakam parti rozetiyle birlikte geldi. AKP militanı bir kaymakam istemiyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Mart 2024
İmsak 04:59
Güneş 06:20
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:06
Yatsı 20:22
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı