Benzin, motorin ve LPG'ye dev zam bekleniyor! İşte zam miktarı

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına yine dev zam bekleniyor. Benzin ve motorine 2 ila 2.50 lira, LPG'ye ise 1 lira zam geleceği akaryakıt sektöründe konuşuluyor.

EKONOMİ 17.10.2021, 14:35
3
Benzin, motorin ve LPG'ye dev zam bekleniyor! İşte zam miktarı
İstasyonlarda kuyruklara neden olan 41 kuruşluk zammın ardından yarından itibaren 23 kuruşluk bir zam daha bekleniyor. Bunun yanında arka arkaya gelecek zamlarla kısa süre içerisinde benzin ve motorinin 2 ila 2 buçuk lira, LPG'nin ise 1 lira zamlanması bekleniyor.
Cumhuriyet gazetesinde Sena Yaşar'ın haberine göre zamlarla ilgili açıklama yapan akaryakıt istasyonu işletmecisi Mehmet Ali Şanver, "Yakın zamanda iki haneli olması beklenilen fiyatlar için pano değişikliği yapılıyor" ifadelerini kullandı.
2019 yılında uygulamaya konulan Eşel mobil sistemi ile zamların tüketiciye yansımasının engellenmesi için zamların ÖTV'den karşılandığını ve son dönemde gelen zamlarla artık ÖTV'nin sıfırlandığını belirten Şanver, "Son yapılanlar ve beklenen zamlar gerçekleşir ve akaryakıtta sıfırlanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) de geri getirilirse pompaya yansıyan toplam artış yaklaşık yüzde 50’ye yakın olur" şeklinde konuştu.
Yeni gelecek olan zamların ÖTV'den karşılanmasının imkanının kalmadığını belirten Şanver, "Bu durum en çok tüketiciyi etkileyecek. Biz yine TÜPRAŞ’tan alıp üzerine 10 kuruş koyup müşteriye satacağız. Fakat her gelen zam halkın cebine yansıyacak. Devletin, şu anda sıfıra inen ÖTV’den ne kadar süre feragat edeceğini bilmiyoruz. Gelecek haftalarda benzin ve motorine 2 ila 2.50 lira; LPG’ye ise 1 lira zam geleceği sektörde konuşuluyor. Eğer sıfırlanan ÖTV geri getirilirse pompaya yansıyan toplam artış, KDV de üzerine eklendiğinde yaklaşık yüzde 50’ye yakın olur" dedi.
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat panolarının değişeceğini söyleyen Şanver, "Beklenen zamlar geldiğinde rakamlar tek haneden çift haneye geçecek. Hiçbir istasyonun yola bakan siyah panosunda 4 haneli rakam yok. Hepsi ledlerini değiştirecek, hatta bazıları sadece ledlerini değil panolarını da değiştirmek zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı