Beşiktaş için kritik gün!

Beşiktaş için kritik gün... TFF'nin yabancı sınırı kararının yankıları sürerken Kulüpler Birliği bugün kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

SPOR 07.06.2021, 11:45
27
Beşiktaş için kritik gün!
TFF'nin yeni sezondan itibaren yabancı sayınısının 8+6, 7+5 ve 6+4 formülleriyle kademeli şekilde azaltacağını açıklamasının yankıları sürerken bugün Kulüpler Birliği kritik bir görüşme gerçekleştirecek.
Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi önderliğinde bugün bir araya gelecek olan başkanların TFF'den yabancı sınırı kararını geri almasını talep edecek.
Duhuliye'de yer alan habere göre diğer kulüplerde olduğu gibi yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş için de yabancı kararı büyük önem taşıyor.
Yabancı sınırının uygulanması halinde listesini baştan düzenlemek zorunda kalacak olan siyah-beyazlılar, yerli futbolcu piyasasının yükselmesi tehdidiyle de karşı karşıya kalacak.

Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi 9 yabancısı ile sözleşmesi devam ediyor.
Kartal'da Vida, Ljajic, Larin, Josef, N'Sakala, Lens ve Douglas'ın sözleşmeleri 2022 yılında bitecek.
N'Koudou, Welinton ve Boyd'un ise 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
Genç yıldız Hasic ise 2024'e dek Beşiktaş'ta. Ancak Ghezzal ve Rosier'i yeniden kadroya katmak için uğraşan siyah-beyazlılar, forvete de 2 kaliteli yabancı isim transfer etmek istiyor.
Atiba ile de 1 sene daha devam etmek isteyen Beşiktaş, yabancı sınırının kalkmaması halinde transferde hedeflerini değiştirmek zorunda kalabilir.

Sezon boyunca kısıtlı kadronun zorluklarının yaşayan Beşiktaş, yabancı oyuncu oynatma konusunda da Süper Lig'in zirvesinde bulunuyor.
Geçen sezon ilk 11'inde en fazla yabancı oynatan takım, maç başında 9.23'le Hatayspor olurken Akdeniz ekibini, 8.68 ile Karagümrük ve 8.48 ile Beşiktaş takip etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı