Beşiktaş'tan F.Bahçe ve G.Saray'a penaltı tepkisi: Dünyada zirvedeler

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Galatasaray ve Fenerbahçe lehine çok sayıda penaltı verilmesinden dert yandı.

SPOR 11.05.2023, 22:05
2
Beşiktaş'tan F.Bahçe ve G.Saray'a penaltı tepkisi: Dünyada zirvedeler
Süper Lig'de son 11 haftada aldığı 10 galibiyetle şampiyonluk yarışına ortak olan Beşiktaş'ta asbaşkan Emre Kocadağ bu sezon ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe lehine çok sayıda penaltı verildiğini açıkladı. Kocadağ, "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kazandığı toplam penaltı sayısı dünya liglerinde ilk 5 sırada" dedi.
"2 rakibimizin penaltı toplamı dünya liglerinde ilk 5 sırada"
Skorer'de yer alan habere göre; Fenerbahçe’nin 17, Galatasaray’ın 11, Beşiktaş’ın 7 penaltı kazanmasının yanı sıra Merkez Hakem Kurulu ile ilgili tartışmaları değerlendiren siyah-beyazlı yönetici, “Bu sezon iki rakibimizin kazandığı toplam penaltı sayısı dünya liglerinde ilk 5 sırada. 
"Antalyaspor maçında penaltımız verilmedi"
Antalyaspor maçında net penaltımız verilmedi ve iki kırmızı kartı da atladılar. Gözlemcilere yüksek puan baskısı yapıldığı da konuşuluyor. Bu durum zaten hakemlerle ilgili algoritmayı doğrudan etkiliyor. Başkanımız geçtiğimiz hafta tarihi bir basın toplantısı yaptı. Her zamanki gibi haklılığımız sonradan anlaşılıyor. Başkanımızın vurguladığı gibi TFF’de toptan değişim şart” diye konuştu.
"Hakemleri uyarsınlar"
Emre Kocadağ, şiddetli fauller konusunda hakemlerin uyarılması gerektiğini de dile getirdi. Özellikle Gedson Fernandes’in her maçta sert faullere hedef olduğuna vurgu yapan Kocadağ, “Tüm dünyada yıldız futbolcular korunuyor ancak ben Gedson Fernandes’e yapılan ve arkası gelmeyen fauller nedeniyle her maçı gerilerek izliyorum.
İşin ilginci hakemler düdüğü çalıyor ama kart göstermiyorlar nedense. Buradan MHK’ya çağrıda bulunuyorum, hakemleri uyarsınlar” ifadelerini kullandı.
"Hedefimiz 80 puan"
Şampiyonluk yarışının içinde olduklarını aktaran Asbaşkan Emre Kocadağ sezonu 80 puanla kapatmayı hedeflediklerini söyledi. Süper Lig’in ikinci yarısında Fenerbahçe’nin ardından Galatasaray’ı mağlup ettiklerini hatırlatan siyah-beyazlı yönetici, “Biz kendi maçlarımıza odaklandık. Hedefimiz 80 puan, sonrasında neler olacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.
"Şenol hocamız sadece takımımıza değil, lige de dokundu"
Asbaşkan Emre Kocadağ, Valerien Ismael’in yerine 11. hafta sonunda göreve getirilen Teknik Direktör Şenol Güneş’in Süper Lig’e heyecan getirdiğini savundu. Güneş’in hem siyah-beyazlı takımı hem de camiayı ayağa kaldırdığını belirten Kocadağ, “Takımımız iyi, birbirlerine destek olan bir arkadaş grubu oluştu. Şenol hocamız sadece takımımıza değil, lige de dokundu. Lige güzel futbol ve heyecan geldi. Camiamız birlik oldu” diye konuştu. Emre Kocadağ devre arası yapılan transferlerin takıma büyük güç kattığını da ifade etti.
F.Bahçe 17, G.Saray 11 ve Beşiktaş 7 penaltı kullandı
Süper Lig’de bu sezon hakemler Fenerbahçe lehine 17 kez penaltı düdüğü çaldı. Sarı-lacivertli takım bu alanda ilk sırada yer alıyor. Liderlik koltuğunda oturan Galatasaray 11 kez penaltı atışı kazandı. Zirve takipçisi Beşiktaş ise 7 defa penaltı kullanma şansı yakaladı.
Fenerbahçe üç büyükler arasında aleyhe penaltıda da ilk basamakta bulunuyor. Hakemler geride kalan dönemde sarı-lacivertli takım aleyhine 6 kez penaltı verdi. Galatasaray aleyhine 2 kez penaltı çalan hakemler, Beşiktaş’ın rakiplerini 3 defa beyaz noktaya gönderdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı