Son Dakika

Biden, Kuzey Kore’yi tehdit etti: Sonunu getiririz

ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Kore'nin ABD veya müttefiklerine yönelik bir nükleer saldırısını kabul etmeyeceklerini ve böyle bir eylemin sonunu getireceklerini açıkladı.

DÜNYA 26.04.2023, 23:00
2
Biden, Kuzey Kore’yi tehdit etti: Sonunu getiririz
ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin başarı öyküsü olduğunu ifade etti. Biden, ekonomi, teknoloji ve diğer birçok alanda ikili ilişkilerin geliştiğine dikkat çekerek, Güney Kore ile ABD arasındaki savunma anlaşmalarının da güçlü olduğunu belirtti.
Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetleri karşısında Kore Yarımadası'nda "genişletilmiş nükleer caydırıcılık" taahhüdünde bulunduklarını bildiren Biden, iki ülke arasında imzalanan "Washington Deklarasyonu" ile Nükleer Danışma Grubu'nun (NCG) kurulacağını açıkladı. Bu sayede nükleer caydırıcılık konusunda Güney Kore ile daha yakın bir işbirliği tesis edeceklerini söyleyen Biden, yarımadaya nükleer silah konuşlandırılmayacağını ancak nükleer denizaltı ziyaretlerinin olacağını vurguladı.
Biden, Kuzey Kore'nin ABD ya da müttefikleri ve ortaklarına karşı bir nükleer saldırı gerçekleştirmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, böyle bir eylemin sonunu getireceği uyarısında bulundu. Ayrıca, eski Başkan Donald Trump'ın Amerikan demokrasisi için tehdit oluşturduğunu söyleyen Biden, güncel politikalarını destekleyen anket sonuçlarına atıfta bulundu.
Borç limiti konusunda müzakere etmeyeceklerini yineleyen Biden, Güney Kore ile birçok konuda işbirliği yapmaya devam edeceklerini ifade etti. İki liderin görüşmesi, ABD'nin Asya-Pasifik bölgesindeki müttefikleriyle olan ilişkileri güçlendirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı