Bilal Erdoğan hakkındaki soru önergesi iç tüzüğe aykırı bulundu

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Bilal Erdoğan’ın arkadaşlarının kamuda yüksek görevlere getirilmesi konusunda soru Meclis'e önerge verdi ancak önerge iç tüzüğe aykırı bulundu.

SİYASET 09.04.2021, 17:50
8
Bilal Erdoğan hakkındaki soru önergesi iç tüzüğe aykırı bulundu
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye '' Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın arkadaşlarının kamuda yüksek görevlere getirilmesi ve kamu ihalesi almasını'' sordu.
Ancak Başarır, soru önergesinin TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından İçtüzüğe aykırı bulunarak, iade edildiğini açıkladı.
Şentop’un önergeyi iade etmesine tepki gösteren Başarır şöyle konuştu:
''Şentop, Erdoğan’a kalkan mı olmak istiyor? Kamudaki kayırmacılık artık başka bir düzeye ulaştı. Artık sadece aile bireyleri değil, aile bireylerinin arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları üst düzey görevlere atanıyorlar.''
'AKP iktidarı, devleti AKP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi bir anonim şirket gibi yönetiyor. Bir sürü örnek var, Varlık Fonu’nun Genel Müdürü, Selim Arda Ermut aynı zamanda Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. Keza, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden sınıf arkadaşı. Yine Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Erkan Kandemir; inşaat mühendisi iken Sağlık Bakan Yardımcılığı’na terfi ettirildi. Aynı şekilde Bilal Erdoğan’la aynı liseden mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur isimli şahıslar da THY’de Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışmaktadır.''

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı