Bilal Erdoğan: Okçulukta çok büyük bir başarımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu, Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Okçulukta çok büyük bir başarımız var" dedi.

GÜNDEM 24.07.2022, 08:45
Bilal Erdoğan: Okçulukta çok büyük bir başarımız var
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuştu. Bilal Erdoğan, "Okçulukta çok büyük bir başarımız var" dedi.
Etnospor’da hedeflerinize ulaştınız mı?" sorusuna Bilal Erdoğan şöyle cevap verdi:

"Türkiye merkezli konuşacak olursak 7 yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye’de Geleneksel Spor Dalları Federasyonu diye tek bir federasyon vardı ve bütün geleneksel sporlar sadece bu federasyonun çatısı altındaydı, yani 8-9 spor dalı bir federasyon altındaydı. O günden bugüne Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu kuruldu. Bu arada UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine Türk okçuluğu girdi. Geleneksel Güreşler Federasyonu ve Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu kuruldu. Altmışın üstündeki federasyon içerisinde 4 tane geleneksel spor federasyonu var. Özellikle okçulukta çok büyük bir başarımız var. Türkiye’de okçuluğun belli bir altyapısı vardı ve elbette ki Dünya Okçuluk Federasyonu’nun başında bir Türk’ün olmasının da etkisi var. Ancak Okçular Vakfı’nın kurulmasından sonraki süreçte okçuluğa daha fazla ilgi çekmeye çalıştık. Çeşitli gruplaşmalar başka federasyonlarda olduğu gibi okçulukta asla olmadı. Bu birlik ruhuyla da hamdolsun bir başarı yakalandı. Yani işte Mete’nin (Gazoz) başarısı şuna mı bağlı, buna mı bağlı? Birçok sebep söylenebilir ama çok yönlü bir iş, yani tek bir sebeple bu başarı açıklanamaz. Annesinin, babasının ve antrenörünün emekleri, okçuluk camiasının değerli çalışmaları ve kendisi tabii ki müthiş bir yetenek ama bu bir araya geliş, okçulukta ve olimpik ve makaralı yaydaki şey, elbette geleneksel okçulukta da yaşanıyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı