Bilge Yılmaz, IMF nedeniyle Bakan Nebati’yi ekrana davet etti

İYİ Partili Bilge Yılmaz, Türkiye’nin IMF borç aldığı yönündeki iddiasını yalanlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’ye önce ‘teşekkür’ etti, sonra canlı yayında tartışmaya davet etti.

GÜNDEM 10.08.2022, 19:50
Bilge Yılmaz, IMF nedeniyle Bakan Nebati’yi ekrana davet etti
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, katıldığı bir TV programında “Türkiye, IMF’den 6,5 milyar dolar borç aldı” iddiasında bulundu. Nebati, iddiaya Twitter hesabından yalanlayarak ‘tüm üye ülkelere açıldığını söylediği’ SDR tahsisatlarından Türkiye’ye IMF’deki kota payına karşılık 6.3 milyar ABD doları tahsis edildiğini belirtti.
Tartışmada yeni perde Yılmaz’ın dünkü paylaşımıyla başladı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, sosyal medya platformu Twitter üzerinde bulunan hesabından “Sayın Bakan @NureddinNebati halkımızı aydınlatma çabanız için teşekkürler” açıklamasında bulunan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “IMF’nin son yaptığı SDR tahsisini kullanmaya kalkarsanız kullanılan tutar üzerinden SDR faizi ödemeniz gerekmektedir. Her ne kadar SDR faizi düşük olsa da bir borç yükü oluşturmakta ve borç ödeme kapasitemizi de olumsuz etkilemekte. Yani SDR bir tür kredi kullanma hakkıdır (Credit Line). Sayın Altaylı’nın programında belirttiğim gibi bir kredi alma hakkı elde ettik. Bu miktarı da Merkez Bankası rezervlerimize ekledik.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra “Rezerv konusuna girmişken Merkez Bankası 2019-2020 döneminde 128 milyar dolar ve bu sene şu ana kadar 70 milyar dolar döviz satışı gerçekleştirdi. Bu konuda da aynı hassasiyeti göstermenizi ve açıklama getirmenizi bekliyoruz” açıklamasında bulunan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, “Son olarak dilerseniz birlikte katılacağımız bir yayında tüm bu konuları tartışabiliriz. Bu sayede vatandaşlarımızı da gerçek anlamda bilgilendirmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı