Bilge Yılmaz kimdir?

Bilge Yılmaz, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine atandı. Peki Bilge Yılmaz kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

GÜNDEM 24.12.2021, 09:45
102
Bilge Yılmaz kimdir?
Bilge Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Erhan Usta'dan boşalan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevine atandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 20 Ekim'de yapılan grup toplantısında ekonomi uzmanı Bilge Yılmaz'ı danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurmuştu. Bilge Yımaz'ın Prof. Dr. ünvanı bulunuyor. Peki Bilge Yılmaz kimdir? İşte hayatı ve kariyeri...

Boğaziçi Üniversitesi elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerini bitirerek 1991 yılında Ar-Ge mühendisliği yapmaya başlayan Bilge Yılmaz, Princeton Üniversitesi iktisat bölümünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı.
1997 yılında Wharton School'da başladığı akademik hayatına Stanford Üniversitesi'nde finans doçentliği ile devam eden Bilge Yılmaz, Wharton School'da 2013 yılından itibaren finans profesörü olarak çalışmalarına devam etti.
Yılmaz, Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı’nı kurdu ve akademik olarak yönetimini yürüttü.
Kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat üzerina araştırmalar yapan Yılmaz'ın makaleleri Econometrcia, Journal of Political Economy ve American Economic Review gibi dergilerde yayımlandı.
Bilge Yılmaz'ın Prof. Dr. ünvanı bulunuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı