Bilgin ve EYT platformundan ortak açıklama: İlk maaşlar oraya gidecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile EYT Platformu ve derneklerinden ortak açıklama geldi. EYT'liler ilk maaşlarını deprem bölgesine gönderme kararı aldı.

GÜNDEM 15.03.2023, 21:40
4
Bilgin ve EYT platformundan ortak açıklama: İlk maaşlar oraya gidecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformu ve çeşitli EYT derneklerinin temsilcilerini bakanlıkta kabul etti. Bakan Bilgin, EYT'nin Türkiye'nin 20 yılı aşkın bir problemi olduğunu belirterek, EYT konusunun çözümü için yapılan çalışmalarda her zaman esas maksatlarının bu mağduriyeti ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
EYT düzenlemesiyle ilgili süreci anlatan Bilgin, "Hukuka uygun bir düzenleme, hukukun ruhuna, felsefesine uygun bir düzenleme yapıp EYT sorununu çözdüğümüz için biz görevimizi yaptık diye düşünüyoruz. Bu sorunun çözümüne katkı yapan, başta platform üyeleri olmak üzere çeşitli kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

EYT Platformu Sözcüsü Mehmet Ali Çelik de Bakan Bilgin ve çalışma ekibine EYT sorununun çözümü için teşekkür ederek, EYT'liler olarak ilk kazanımlarını  deprem bölgesine bağışlayacaklarını açıkladı. Çelik, "İlk kazanımımızı deprem bölgesindeki arkadaşlarımıza, AFAD üzerinden bağışlayacağız. Bütün EYT'liler aldıkları ilk maaşlarını böyle bir zamanda bizlere bu maaşı veren devletimize, biz de millet olmanın bilincinde o bölgeye yardım manasında bunu iletmek istiyoruz" dedi. 

Bakan Bilgin ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olduğunu söyleyerek, "Bazıları, 'Bunları seçim için mi yapıyorsunuz?' diyor. Hayır, öyle bir seçim için yaptığımız bir şey yok. Biz siyasetçiyiz elbette yaptığımız şeyleri millet değerlendirecektir ama seçimden önce veya seçimden sonra... Zaten seçimleri alırız ama bizim yapacağımız iş, bizim görevimiz seçim endeksli çalışmamak. Bazı bitiremediğimiz sorunları da seçimden sonra çözeceğiz. Önümüzde çok sayıda çözülmesi gereken dosya var, bunun kamuoyunca böyle bilinmesi lazım. Taşeron işçiler sorunu var, başka sorunlar var. Onların hepsini adım adım çözeceğiz, çözemediğimiz hiçbir şey olmayacak. Çalışma hayatı huzurlu olursa, işveren devlet arasındaki ilişkide emeğin hukukunu koruyan bir yaklaşım ve anlayış hakim olursa sorunlar çözülür. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bizim devletimiz sosyal bir devlettir. Çalışanlarını, emekçilerini, emeklilerini korumak kollamak onun anayasal görevidir ve birincil önceliğidir. Bu yeni bir şey değildir, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zamandan bu tarafa bu yaklaşım, bu anlayış hakimdir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı